Skolbarn får bok om homosexuella kaniner

Nu ska en bok om två homosexuella kaniner delas ut till skolbarn i delstaten Indiana i USA. “Det är en gripande historia om hur kärlek och vänskap kan stiga över intolerans,” skriver Max Mutchnick, som nu skänker böckerna, i ett brev som han la upp på Instagram.

John Oliver med sin satiriska barnbok.
John Oliver med sin satiriska barnbok.

Boken heter “A Day in the life of Marlon Bundo” och är skriven av programledaren och komikern John Oliver som ett kritiskt och satiriskt svar på en annan bok.

Det är USA:s vicepresident Michael Pences dotter, Charlotte Pence, som har skrivit originalboken om familjens kanin, Marlon Bundo. I hennes variant är kaninen dock heterosexuell, enligt tidningen Politiken. Michael Pence är är känd för sina konservativa åsikter, och är bland annat emot homoäktenskap och fria aborter.

När Charlottes bok skulle lanseras gjorde vicepresidenten ett besök på organisationen Focus on the Family, som är emot hbtq-personers rättigheter. Det var efter det besöket som John Oliver reagerade och bestämde sig för att skapa en egen variant av boken - fast med homosexuella kaniner. Bland annat berättade han om Pence och boken i sin tv-show.

Den Pence-kritiska boken har blivit väldigt populär, och hamnat högt upp på Amazons försäljningslista. Nu har dessutom tv-producenten Max Mutchnick bestämt sig för att skänka boken till alla 1121 lågstadieskolor i Indiana, som är vicepresidentens hemstat. Mutchnick hoppas, som han skriver på sin Instagram, att boken kan hjälpa barn och unga att älska och acceptera sig själva som de är.

Källa: TT

Max Mutchnicks inlägg på Instagram.
Max Mutchnicks inlägg på Instagram.
Ämnen i artikeln
Mer från: Nöje
Mer från Läget