Skjutning i New York: ”Surrealistiskt att åka tunnelbana”

Den 15-åriga Javier Marciano hade precis anlänt till sin skola i Manhattan när alla elever fick ett pushmeddelande om dådet i sina mobiltelefoner: Mitt i morgonrusningen i New Yorks tunnelbana började en man plötsligt skjuta mot sina medpassagerare.

”Jag blev orolig, det kunde ha varit jag som satt på tunnelbanan”, skriver Javier Marciano till Lägets sovande reporter under kvällen, den 12 April i New York respektive natten i Sverige.

Javier Marciano är 15 år gammal och bor mitt i Manhattan.
Javier Marciano är 15 år gammal och bor mitt i Manhattan.

Polisen i New York uppger till TT att det avlossades 33 skott och att det skadades minst 16 människor under dådet. Alla överlevde och ingen fick livshotande skador. Sökinsatsen pågar och gärningsmannen är fortfarande på fri fot.

Ike är 16 år gammal och går på Brooklyn Technical High School. Han var på skolan som ligger bara 3 mil bort från tunnelbanestationen när dådet skedde.

”Några av mina klasskompisar kunde inte komma till skolan idag eftersom tågen ställdes in. Det kändes surrealistiskt att åka hem med tunnelbanan. Människorna på tåget var väldigt spända och några var även verbalt upprörda”, uppger han till Läget.

Sökinsatsen efter dådet pågar med polishundar.
Sökinsatsen efter dådet pågar med polishundar.
Ämnen i artikeln
Mer om: skjutning i new york
Mer från: Nyheter
Mer från Läget