Köttbullar, kakor, bullar... Vissa saker blir bara godare när man gör dem själv. Hemkokad kycklingfond är ytterligare ett exempel – och ett billigt sådant! Jag köpte en hel gårdskyckling för under 30 kronor kilot, i jämförelse med kycklinglårfiléer som gick loss på 135 kronor kilot.
Allt som krävs är lite färdigheter med kniven och sedan har du strax under ett kilo kyckling att tillaga hur du vill OCH en massa ben att koka fond på. Perfekt för dig som kanske precis flyttat hemifrån, har en tajt matbudget och vill laga många portioner sällan.
Det här behöver du
Det här är ett väldigt förlåtande recept, så ta det du själv har där hemma. Det här är ett jättebra sätt att göra nytta av grönsaker som annars hade glömts bort och blivit dåliga.
En hel kyckling (cirka ett kilo)
En gul lök
Två morötter
Tre selleristjälkar
Två vitlöksklyftor
En halv röd chili
Ett grönt äpple
En näve korianderstjälkar
Tre lagerblad
Två matskedar hela svartpepparkorn
Vatten så att det täcker
Salt och soja efter smak