Så kokar du din egen kycklingfond

Student som precis flyttat hemifrån och har en tajt matbudget? Trött på köttbullar och makaroner? Lär dig koka kycklingfond och spara både tid och pengar till annat. Läget visar hur.

Läget visar hur.
Läget visar hur.

Köttbullar, kakor, bullar... Vissa saker blir bara godare när man gör dem själv. Hemkokad kycklingfond är ytterligare ett exempel – och ett billigt sådant! Jag köpte en hel gårdskyckling för under 30 kronor kilot, i jämförelse med kycklinglårfiléer som gick loss på 135 kronor kilot.

Allt som krävs är lite färdigheter med kniven och sedan har du strax under ett kilo kyckling att tillaga hur du vill OCH en massa ben att koka fond på. Perfekt för dig som kanske precis flyttat hemifrån, har en tajt matbudget och vill laga många portioner sällan.

Det här behöver du

Det här är ett väldigt förlåtande recept, så ta det du själv har där hemma. Det här är ett jättebra sätt att göra nytta av grönsaker som annars hade glömts bort och blivit dåliga.

En hel kyckling (cirka ett kilo)

En gul lök

Två morötter

Tre selleristjälkar

Två vitlöksklyftor

En halv röd chili

Ett grönt äpple

En näve korianderstjälkar

Tre lagerblad

Två matskedar hela svartpepparkorn

Vatten så att det täcker

Salt och soja efter smak

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget