Resmålen i Sverige som ger det lilla extra

Sommaren verkar bli varmare än på länge. Sedan pandemin har tanken på att “hemestra” i Sverige lockat allt fler. Läget har listat de fem hetaste destinationerna för dig som ung.

“Som det ser ut nu kommer vi i år att få en sommar likt 2018”. Det sa TV4:s väderchef i en intervju med Aftonbladet tidigare i veckan. När, hur och var ska man då avnjuta denna värme – om man vill stanna i Sverige? Läget har pratat med företrädare för Visit Sweden, som vill öka Sveriges attraktivitet utomlands. Dessa platser menar de att du som ung inte får missa.

Stendörrens naturreservat, Södermanland

Ta med familjen eller ett kompisgäng till kusten mellan Trosa och Nyköping. Här kan du genom hängbroar praktiskt taget gå ut i ytterskärgården.

–Det turkosfärgade vattnet lär ge bra Instagrambilder, försäkrar Sabine Klautzsch, senior PR-manager på Visit Sweden.

Glöm inte badkläder! Om du inte vill slippa att hoppa i vattnet från klipporna.

STENDÖRRENS NATURRESERVAT. Foto: Janerik Henriksson/TT

Stränder i Halland

Fiska krabbor, spela strandtennis eller varför inte en picknick på sanddynerna? För den modige är detta ett utmärkt ställe att testa surfing – med lite tur är vågorna perfekta.

BADBRYGGA TOREKOV. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix/TT

Höga kusten, Ångermanland

Besök ett av Sveriges världsarv. Gå “Världsarvsleden” och njut av imponerande natur. Dessutom får du tälta på många ställen längs sträckan.

–Här kan man uppleva ett lugn och en fridfullhet som bara naturen kan erbjuda, långt bort från vardagens stress och press, säger Sabine Klautzsch.

HÖGAKUSTENBRON. Foto: Helena Landstedt/TT

Gryts skärgård, Östergötland

Utforska delar av Sveriges oupptäckta skärgård. Bada, paddla kajak eller tälta på obebodda öar i Gryts skärgård.

BADA. Foto: Henrik Holmberg / TT

“Cykelvandra”, i fjällen

Låter fjällvandring för oäventyrligt? Lugn, ta då cykeln istället. På flera platser i fjällen finns nu cykelleder- och stigar. Du kommer minst dubbelt så långt som om du vandrar – du får därför se dubbelt så mycket. Men kom ihåg cykelhjälmen och att vandrare har företräde!

CYKELTUR I FJÄLLEN. Foto: Kallestad, Gorm/TT
Sabine Klautzsch, senior PR-manager på Visit Sweden
Sabine Klautzsch, senior PR-manager på Visit Sweden
Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget