Prins Harrys och Meghan Markles gåvoväskor auktioneras ut

Foto: TT

Det uppmärksammade och storslagna brittiska prinsbröllopet fortsätter att leverera. Nu budar kungliga fans på "en liten del av historien".

Lördagen den 19 maj kunde världen beskåda när Storbritanniens Prins Harry och den amerikanska skådespelerskan Meghan Markle gifte sig i Windsor Castle i Storbritannien. Det dröjde inte länge innan människor började försöka dra nytta av det kungliga bröllopet.

Under prinsbröllopet utdelades gåvoväskor till de 2640 personer ur ”allmänheten” som bjöds in till slottsområdet. Här inräknas alltså inte de 600 privata gäster som var bjudna att delta vid själva vigseln. De inbjudna ur allmänheten ska bland annat ha bestått av 200 personer från välgörenhetsorganisationer, 100 lokala skolbarn och 610 medborgare från Windsor.

Gåvoväskorna var prydda med bokstäverna ”HM” för brudparets förnamn och ska ha innehållit bland annat ett programhäfte, en vattenflaska, mördegskakor, vykort och en kylskåpsmagnet. Trots det relativt ”billiga” innehållet säljs nu gåvoväskorna för uppemot 180 000 kronor på nätet. Väskorna marknadsförs som ”en del av historien” och ett stort antal fans till den brittiska kungafamiljen är med och budar på väskorna. En del av väskorna verkar säljas för egen vinning men många av aktionerna på väskorna är också till förmån för välgörenhet.

Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget