Popaganda tar paus – tillbaka 2020

Popaganda är tillbaka nästa år.
Popaganda är tillbaka nästa år.

I år blir det ingen Popagandafestival. Tillsammans med samarbetspartnern Luger har det bestämts att festivalen ska ta en tillfällig paus.

– Det är jättetråkigt att inte göra en festival i år, men vi ser att det är rätt beslut för att komma tillbaka starkare än någonsin till nästa år, säger Popagandas projektledare Elin Nilsson i ett pressmeddelande.

Det har en längre tid spekulerats om varför det varit tyst om Popaganda en tid. Hemsidan låg nere och inget rapporterades från sociala medier om årets festival. Nu är det bekräftat att festivalen gör uppehåll.

Enligt Elin Nilsson handlar det inte om att intresset för festivalen har minskat eller att de inte fått några bra bokningar i år.

– Pausen ses endast som en chans för föreningen att se över sin position på festivalkartan och vilka möjligheter det finns att ta tillvara på. Vi vill ha långsiktighet i Popaganda och det tror vi byggs genom att ibland ta tuffa beslut. Nu får vi chansen att fokusera på kreativitet och vad vi kan förbättra och förstärka framåt så att vi till nästa år kan göra vår bästa festival någonsin, säger Elin Nilsson i pressmeddelandet.

Popaganda är en musikfestival som arrangerades på universitetsområdet i Stockholm mellan år 2002 – 2006. Från och med år 2008 inledde festivalen samarbete med Luger och festivalen arrangeras sedan dess på Eriksdalsbadet på Södermalm i Stockholm. Huruvida festivalen kommer ändras eller i vilken form den kommer arrangeras vill arrangören inte säga.

– Föreningen Popaganda fortsätter med övrig verksamhet under året. Information om kommande evenemang uppdateras löpande i Popagandas sociala kanaler.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget