Paret Obama ska producera serier för Netflix

Foto: Charles Rex Arbogast/TT

Barack och Michelle Obama har startat ett produktionsbolag. Bolaget heter Higher Ground Productions och ska producera serier om det som engagerade dem under deras tid i Vita Huset.

- Vi har alltid inspirerats av kraften i historieberättande. Det har hjälpt oss att förstå omvärlden och människor runt omkring oss. Netflix är ett perfekt medium för oss att få ut våra berättelser i, säger Michelle Obama i ett pressmeddelande.

Netflix har inte avslöjat hur mycket Obamas kommer få i lön men andra producenter på streamingtjänsten har mycket höga löner. Till exempel kommer den kända före detta programledaren David Letterman få ungefär en och en halv miljon kronor per avsnitt. Den amerikanske författaren och regissören Ryan Murphy, som bland annat producerat TV-serien Glee, skrev nyligen på ett avtal med Netflix där han kommer få 2,6 miljarder för att producera serier för streamingtjänsten i fem år.

Avtalet mellan Obamas och Netflix sträcker sig också över flera år och planen är att producera manusbaserade TV-serier och dokumentärer.

- Ett av de rena nöjena under vår tid i Vita Huset var att möta så många fascinerande människor från alla delar av samhället och att hjälpa dem dela sina erfarenheter med en bredare publik, säger Barack Obama i ett uttalande.

Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget