OSCARSGALAN 2021: Det här kan vi förvänta oss

I natt är det återigen dags. Klockan 02 mellan söndag och måndag svensk tid sänds den 93:e upplagan av Oscarsgalan.

Foto: TT

Låten “Husavik”, skriven av svenskarna Max Grahn och Rickard Göransson och framförd av Molly Sandén och Will Ferrell, är nominerad till bästa originalmusik. Låten, som gjordes för filmen “Eurovision song contest: The story of fire saga” kommer att framföras digitalt på galan av Molly Sandén. Hon har spelat in uppträdandet i den isländska byn Husavik, som spelar en central roll i filmen.

Will Ferrell sjunger tillsammans med Molly Sandén låten "Husavik". I filmen mimar Rachel McAdams till Sandéns del.
Will Ferrell sjunger tillsammans med Molly Sandén låten "Husavik". I filmen mimar Rachel McAdams till Sandéns del.
Svenska Rickard Göransson kan vinna en Oscar för bästa orginalmusik.
Svenska Rickard Göransson kan vinna en Oscar för bästa orginalmusik.

Postum nominering

Chadwick Boseman, som i augusti 2020 dog i sviterna av en lång kamp mot cancer, är en het kandidat för att ta emot priset som bästa manliga skådespelare i en ledarroll. Han har redan vunnit en Golden Globe för sin insats som “Levee” i filmen “Ma Rainy´s Black Bottom”, och är nu också nominerad för en Oscar för rollen. Boseman, som är mest känd för sin insats som Black Panther, spelade rollen som Levee medan han var sjuk i cancer.

2021 - ett speciellt år

Det är filmregissören Steven Soderbergh, producenten Stacey Sher och skådespelaren Jesse Collins som anordnar galan i år. Överraskande nog kommer det inte finnas någon programledare. Soderbergh har avslöjat att galan istället kommer att ha dramaturgin av en film, där varje nominering, utdelare och vinnare kommer att spela en karaktär. “I slutet, kommer du veta vilka alla är och vad de vill” säger han. Mer än så vet vi inte.

Oscars-galan kommer i år, trots pandemin, att sändas live. Det kommer att vara färre människor på plats, munskydd kommer att vara obligatoriska och det kommer att göras ytterligare anpassningar för att begränsa smittan. Planen är att galan kommer sändas från traditionella Dolby Theatre i Los Angeles, men även från andra platser. Vissa inslag kommer att vara digitala och förinspelade.

I Sverige kan du se Oscarsgalan live i natt på TV4.

Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget