Nytt försök för fiaskofestivalen – Fyre Festival 2 är på gång

Fyre Festival utlovades vara en exklusiv lyxfestival på Bahamas 2017, där alla de största kändisar och influerare skulle vara. Men några privatplan, yachter och stora fester fanns inte i sikte när besökarna anlände. Nu gör grundaren ett nytt försök – med Fyre Festival 2. ”Äntligen”, skriver han på Twitter.

Såhär taggade var nog inte besökarna på den misslyckade festivalen 2017.
Såhär taggade var nog inte besökarna på den misslyckade festivalen 2017.

Biljetterna till festivalen kunde kosta 100 000 kronor. De skulle bo och äta lyxigt och få dansa till världsartister som Lil Yachty, Migos och Major Lazer. Festivalen marknadsfördes av de mest betydelsefulla influerarna världen över. Men allt slutade i ett superfiasko.

Har stora skulder

Billy McFarland, den då 27-åriga entreprenören och en av männen bakom festivalen, dömdes 2018 till sex års fängelse för bedrägeri. Han hade då även skulder på ungefär 300 miljoner kronor till festivalbesökare, sponsorer och personal.

För det besökarna möttes av var allt annat än vad de hade betalat för. På bilder som lades ut syns små tält, snabbmat i frigolitlådor och bajamajor.

– Den skuld jag känner är förkrossande, sa Billy McFarland innan hand dömdes.

Modellerna Bella Hadid och svenska Elsa Hosk var med och marknadsförde festivalen. Även Kendall Jenner – som senare sägs ha fått mer än två miljoner kronor för besväret.

Nytt försök

Billy McFarland fick lämna fängelset förra året. Nu ska han anordna Fyre Festival 2.

”Fyre Festival II kommer äntligen att ske”, skriver Billy McFarland på Twitter och skriver sedan att den som ser tweeten ska ”Berätta varför du borde bli inbjuden”.

På detta svarade en ”Berätta varför du inte borde vara i fängelse”. Några minuter senare svarade han att ”Det ligger i allas intresse att jag jobbar. Folk får inte betalt om jag sitter i soffan och tittar på TV”.

Inga detaljer än

När eller var Fyre Festival 2 kommer vara har han inte gått ut med. Men till Bahamas är han inte välkommen.

Landets turistminister säger att de ”inte kommer att stödja eller godkänna någon händelse på Bahamas som är associerad med [McFarland]”.

Billy McFarland dömdes i flera fall av bedrägeri efter Fyre Festival 2017.
Billy McFarland dömdes i flera fall av bedrägeri efter Fyre Festival 2017.
Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget