Ny säsong av 13 Reasons Why

Hannah Baker
Hannah Baker

Netflix fortsätter att lyfta fram tunga ämnen när de släpper en ny säsong av 13 reasons why. Efter den omtalade första säsongen får vi nu följa Clay och de andra på Liberty high i deras liv efter Hannahs bortgång, och jakten på rättvisa.

Den första säsongen som baseras på Jay Ashers bok med samma namn handlar om high school-tjejen Hannah Baker som tar sitt eget liv och lämnar band med 13 anledningar varför hon gjorde det till sin vän och crush Clay.

Trailern för säsong två släpptes med budskapet “banden var bara början” och utspelar sig några månader efter att Clay lyssnat på alla banden.

“Liberty High förbereder sig inför rättegången. Samtidigt gör ett gäng illavarslande polaroidbilder att Clay och hans klasskompisar upptäcker en stor hemlighet, och en konspiration för att mörka den”, skriver Netflix.

Alla avsnitt av säsong två släpps den 18 maj.

Det har uppstått mycket kontroverser kring serien. Den har fått kritik från organisationer som arbetar med att förebygga självmord, som menar att serien glamouriserar det. Serien har också hyllats för att den tar upp och skapar debatt kring känsliga ämnen som mental ohälsa, sexuella övergrepp och substansmissbruk bland ungdomar.

Som svar på kritiken att serien glamouriserar självmord har Netflix spelat in en 50 sekunders film där Dylan Minnette (Clay Jensen), Kathrine Langford (Hannah Baker), Justin Prentice (Bryce Walker) och Alisha Boe (Jessica Davis) tydliggör att serien lyfter tuffa, verkliga problem och att syftet är att väcka en debatt kring ämnena. De uppmanar också tittare att prata med någon de har förtroende för om de lider av psykisk ohälsa.

De har även startat upp en sajt med nummer till olika hjälplinjer för psykisk ohälsa i många olika länder.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget