Nostalgiska SVT-succén tillbaka

Några av skådespelarna från säsong två av Vår tid är nu.
Några av skådespelarna från säsong två av Vår tid är nu.

Idag kom beskedet att SVTS:s serie Vår tid är nu kommer med en fjärde säsong. Nu får tittarna äntligen veta vad som hände sommaren 1951 – mellan säsong 1 och 2 i serien.

Fyra avsnitt på 45 minuter vardera kommer att spelas in i sommar och sändas på SVT julen år 2020. I de tre tidigare säsongerna har Harald Hamrell varit huvudregissör, men till säsong fyra kommer Måns Herngren vara regissör. Han är själv ett stort fan av serien.

– Redan när jag såg första avsnittet av Vår tid är nu så tänkte jag att "Fan, det här hade jag velat göra". Det var väldigt mycket som jag gillade, dels berättelsen om folkhemmet men också miljöerna och att den utspelade sig på en restaurang. Jag jobbade i grovdisk på hotellrestaurang när jag var 14 och kände igen mycket av den här hierarkin, där jag som diskare befann mig längst ned i näringskedjan, säger han.

Serien har tidigare kretsat kring restaurangen Djurgårdskällaren, men denna kommer inte att bli spelplats för den fjärde säsongen. Nu kommer istället tittarna få se familjen Löwander flytta ut i skärgården för att driva en sommarresturang. Säsong fyra kommer också att skildra hur kökspojken Calle och Nina Löwander till slut väljer varandra och lämnar sina respektive familjer.

– När säsong två började så var ju plötsligt Nina och Calle ihop utan att man fick se hur det gick till. Därför fanns det en lust hos manusförfattaren Ulf Kvensler att berätta den historien. Vi ska försöka fånga den fantastiska sommarkänslan och berätta en historia om passion och förälskelse som man gärna vill se när det är som mörkast på året, säger Måns Herngren.

I seriens tidigare säsonger har det varit mycket fokus på business och affärsdelen, men i säsong fyra kommer det finnas mer plats för känslor och humor. De gamla relationerna och förälskelserna kommer fortfarande att vara med och tittarna kommer få veta mer om alla rollfigurer, uppger Måns Herngren.

Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget