Norska handbollsspelarens nya karriär som sjuksköterska

Coronavirusets spridningar har satt stopp för nästan all idrott. Den norska handbollsspelaren Malin Aune, 25, såg möjligheten att göra nytta utanför spelplanen.

Under coronakrisen hjälper handbollsspelaren Malin Aune till som sjuksköterska.
Under coronakrisen hjälper handbollsspelaren Malin Aune till som sjuksköterska.

Malin Aune spelar till vardags i handbollslaget Vipers Kristiansand som vunnit den norska ligan tre år i rad. Hon var också en del av det norska landslaget som vann EM-guld 2016.

Vid sidan av handbollskarriären studerar Malin Aune till sjuksköterska. När det nya coronaviruset satte stopp för handbollsserien fanns tid över att hjälpa till i sjukvården.

– Jag insåg att det kunde bli brist på sjukvårdspersonal och såg att de letade efter folk med sjukvårdsutbildning. Men eftersom jag inte är examinerad visste jag inte om jag skulle kunna få jobb, säger hon till norska VG.

Jobbet fick hon och det på samma sjukhus som hon tidigare haft praktik. För Malin Aune är handbollen fortfarande viktigast men i denna ovanliga vardag ville hon hitta ett annat sätt att göra nytta.

– Plötsligt fanns det inget i kalendern. Ingen skola eller handboll. Jag tror att det är bra att hitta någonting att göra nu när den normala vardagen försvinner, säger hon till VG.

Även om hon fyllt vardagen med annat saknar hon handbollshallen med alla lagkamrater. Träningen får hon istället försöka styra på egen hand.

– Jag har gjort i ordning ett litet styrkerum i pappas garage och där får jag gjort en del, men jag saknar handbollshallen. Det är ovant att inte vara där varje dag, säger Malin Aune till VG.

OS-kvalet som Norge skulle spelat i slutet av mars har blivit uppskjutet till juni.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Personligt
Mer från Läget