När stand up inte är ett alternativ: Home Roast Quarantine Edition

Jonathan Rollins initiativ Home Roast kör återigen igång till helgen.
Jonathan Rollins initiativ Home Roast kör återigen igång till helgen.

Kulturscenen tvingas experimentera i dessa tider. Vi har via olika kanaler och sociala medier fått ta del av både livekonserter och talkshows hemifrån. Nu anordnas ”Home Roast Quarantine Edition” här i Sverige.

Den amerikanska komikern Jonathan Rollins, 37 år gammal, bosatt i Stockholm och en av huvudfigurerna bakom stand up-klubben The Laugh House i Gamla stan är initiativtagaren bakom eventet och sidan ”Home Roast International”. Home Roast International har anordnat liknande event tidigare men Jonathan hoppas att denna upplaga kommer få ett större genomslag än tidigare.

   – Det är svårt att få flera komiker att samlas på ett och samma ställe i samma rum. Jag tycker att detta är bra sätt att få till det på. Jag har länge velat testa detta koncept här i Sverige. Det kommer vara gratis och öppet för alla att titta på.

Magnus Betnér är en av komikerna som kommer att delta.

– Magnus har varit väldigt involverad, han vill att eventet ska växa. Jag tycker att det är kul att han är med.

Till helgen inleds eventet via Facebook och Youtube. Två separata event arrangeras där 16 olika komiker går upp emot varandra i en utslagsturnering. En internationell turnering och en med enbart svenska komiker genomförs. Första ronden går i helgen, 21.00 på fredag, lördag och söndag. Konceptet går ut på att komikerna roastar varandra hemifrån.

En annan av komikerna som kommer delta i den svenska upplagan är Jessica Karlén. Jessica sprider mycket av sitt eget material genom sociala medier och uttrycker stor support för eventet.

– Jag gjorde home roast förra säsongen för första gången på kul. Jag tycker att det är roligt att testa nya format och leka runt. Jag tycker att det är bra att branschen utmanas och att gamla strukturer faller, humor behövs.

Mer från: Nöje
Mer från Läget