Musik att hålla utkik efter i vår

Våren för inte bara med sig sol, värme och grönska. Självklart släpps det även en hel del ny musik. Här är sju album att se fram emot.

Kehlani, Veronica Maggio och Harry Styles.
Kehlani, Veronica Maggio och Harry Styles.

Harry Styles

Den 20 maj släpper forna One Direction-stjärnan och nuvarande popkungen Harry Styles sitt tredje album. Skivan får namnet Harry's House, och ett smakprov på hur musiken kommer låta återfinns i singeln As It Was som släpptes den första april. Harry Styles åker även passande nog ut på turné kort efter albumsläppet - med ett för många efterlängtat stopp i Sverige den 29 juni.

Kendrick Lamar

För första gången på fem år släpper rapartisten Kendrick Lamar ett album. Namnet på plattan är Mr. Morale and the Big Steppers och kommer ut den 13 maj. Lamar vann det prestigefulla Pulitzerpriset för sitt senaste album, så förväntningarna kan sägas vara minst sagt höga.

Kendrick Lamar.
Kendrick Lamar.

Mares

Läget har tidigare rapporterat om att den svenska indiepopgruppen Mares lägger ner. Som ett sista farväl släpper gruppen den 22 april ett album med titeln Svanesång. De åker även ut på en avslutande turné.

Lykke Li

Svenska Lykke Li har haft stora framgångar runtom i världen, och bland annat gjort musik till filmserien Twilight. Nu släpper hon nytt, och beskriver musiken i en intervju från 2019 som ”ledsen, men sexig”. Den 22 maj är det dags och albumet får namnet Eyeye.

Lykke Li.
Lykke Li.

Kehlani

R&B-stjärnskottet Kehlani kommer ut med en ny platta den 29 april. Blue Water Road är namnet, och för den som vill lyssna på den nya musiken har tre singlar släppts, bland annat en tillsammans med Justin Bieber.

Jack Harlow

Jack Harlow är en ung amerikansk rappare som redan hunnit samarbeta med bland annat Kanye West, Eminem och Lil Nas X. Singeln First Class har blivit viral på Tiktok och nu följer Harlow upp framgångarna med ett album, Come Home the Kids Miss You, den 6 maj.

Jack Harlow.
Jack Harlow.

Veronica Maggio

Sveriges popdrottning Veronica Maggio släppte i höstas första delen av sitt album Och som vanligt händer det något hemskt som bestod av sex låtar. När andra delen av albumet kommer är fortfarande hemligt - men på sin Instagram lovar Maggio att albumet kommer snart. Med tanke på hennes uppkommande sommarturné, och en nysläppt dubbelsingel, är det mycket troligt att det blir redan i vår.

Webbfråga Vem längtar du mest efter att höra ny musik ifrån?

Visa resultat
Ämnen i artikeln
Mer från: Nöje
Mer från Läget