Miljöengagemanget började när hon lärde sig om klimatförändringar i skolan. Som tolvåring sa hon till sina föräldrar att hon inte ville flyga mer. När Greta Thunberg startade rörelsen Fridays For Future anslöt hon sig till skolstrejkerna.
– Jag hade klimatångest, men nu kan jag stå ut med min vardag för jag vet att jag gör någonting. Det var ett ställe att börja på.
Skolstrejkerna gästas ofta av forskare och politiker. Den 26 september 2019 slog de rekord med 50 000 strejkare i Stockholm, berättar Moa. Ibland möts de av klimatförnekare eller folk som säger att de borde vara i skolan istället.
– Men jag lär mig väldigt mycket där genom att möta andra och lyssna på föreläsningar om klimatet. Vissa passar på att plugga också.
Hur ser ert arbete ut med Fridays For Future?
– Fridays For Futuregruppen är en gräsrotsrörelse, den har dykt upp på olika ställen i världen. Jag är med i Stockholmsdelen men vi har också kontakt med andra länder. Vi har planeringsmöten och bygger upp arbetsgrupper. Vissa ansvarar till exempel för artistbokning, andra fixar affischer.
Den 24 april var det tänkt att ha den största klimatstrejken någonsin men på grund av coronaviruset ställdes det in. Nu strejkas det istället digitalt, under hashtagen #climatestrikeonline och #digitalestrike.