Molly Sandén i ny minidokumentär

Inatt släpptes kortdokumentären ”Ingen lurar Molly igen” som handlar om Molly Sandéns stora arenaturné. I dokumentären berättar hon om sin prestationsångest och varför behovet av kontroll blivit så stort.

Molly Sandén i den nya kortdokumentären på SVT play.
Molly Sandén i den nya kortdokumentären på SVT play.

Under våren har artisten Molly Sandén varit aktuell med ”Dom ska veta arena tour”. Hon har hållit konserter i både Norge och Sverige och i lördags hölls den sista konserten i Sandviken. Nu är hon aktuell i SVT Edits nya kortdokumentär ”Ingen lurar Molly igen.” Tittarna får följa med på förberedelserna inför turnén och samtidigt blickar Molly tillbaka på sin karriär.

”Jag ska ut på min största turné någonsin. En drömturné” sa hon i inledningen av programmet.

I dokumentären förklarar Molly att hon har stort kontrollbehov. Hon beskriver turnén som sitt livs verk och just därför har det varit extra svårt att släppa kontrollen när det gäller turnén.

”Jag tror absolut att mitt kontrollbehov hänger ihop med de tidiga åren i min karriär” sa hon i samband med det.

Hon berättar om åren då hon kände att andra människor bestämde hennes öde och om att vara i skuggan av kändispojkvännen Eric Saade. Det gjorde att hon kände sig bortgjord och förminskad.

Den senaste tiden har hon däremot känt att hon är på rätt plats.

”TACK alla ni som kommit på konserterna och gett så sjukt mycket av er själva å TACK alla som jag fått äran att jobba med under denna dröm-turné. Det kunde inte varit finare” skrev Molly på sin Instagram efter att den sista konserten i Sandviken hade ägt rum.

Matilda Pettersson, 21 från Katrineholm var på konserten i Avicii Arena i Stockholm.

– Jag tyckte att den var jättebra, hon visar sån utstrålning på scenen och man ser att hon verkligen älskar det hon gör. Plus att hon har ett så bra budskap också, att utseende inte ska stoppa en liksom, säger Matilda till Läget.

Matilda berättar också att hon uppskattade att Sandén tog med förbandet, en körsångare och Helen Sjöholm i framträdandet.

– Det blev så mäktigt att hon liksom berättade sin historia samtidigt som hon hade sin konsert, säger hon.

Ämnen i artikeln
Mer från: Nöje
Mer från Läget