Misstänkt för ambassadbrand - "instabil person"

I byggnaden där den kraftiga branden inträffade finns förutom Portugals ambassad även Tunisien och Argentinas ambassader.
I byggnaden där den kraftiga branden inträffade finns förutom Portugals ambassad även Tunisien och Argentinas ambassader.

Portugals utrikesminister Augusto Santos Silva säger att den misstänkte var i obalans, baserat på mannens uppträdande inne på ambassaden i Stockholm innan onsdagens brand, skriver DN.

Enligt Silva, som uttalar sig i den portugisiska tidningen Diário de Notícias, ska mannen ha betett sig märkligt:

– Mannen ska ha pratat mycket osammanhängande på engelska om problemen med människohandeln i Portugal. Han ville prata med den ansvarige för ambassadens konsulära sektion, men redan innan samtalet började startade han branden och flydde.

Ett kort förhör hölls med den misstänkte igår onsdag, men kammaråklagare Zilla Hirsch kan inte säga något om motiv eller hur branden startade:

– Vi försöker nu ta reda på vad som hänt och varför det hände.

Under fredagen görs den tekniska bedömningen av brandplatsen, och platsen är fortfarande avspärrad:

– Avspärrningarna kvarstår i väntan på att det ska bli möjligt att genomföra en teknisk undersökning, säger Anna Westberg, pressinformatör vid Stockholmspolisen om branden på Östermalm i där fjorton människor skadades lindrigt.

Mer om: Ambassadbranden på Narvavägen
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget