Brand i ambassadfastighet – en gripen

Huset för Portugals, Tunisiens och Argentinas ambassader stod i lågor på Narvavägen i Stockholm. Fjorton personer uppges vara skadade enligt TT. Lägets reportrar var på plats.

Portugals ambassad brinner. Foto: Nora Andermatt
Portugals ambassad brinner. Foto: Nora Andermatt

Onsdag 12:50:

Portugals, Tunisiens och Argentinas ambassader i Stockholm på Narvavägen 32 brinner. Fjorton personer uppges vara skadade enligt TT. På sin hemsida skriver polisen att de söker en man i 50-årsåldern som är intressant för utredningen.

I huset finns också två restauranger och elva bostadslägenheter. Enligt en källa till Lägets reportrar kan branden vara anlagd. Polisen kommenterar inte fallet än.

– Portugals ambassad är inblandad på något sätt, säger Johan Winsnes, ledningsbefäl på Storstockholms räddningscentral till DN.

Ett vittne som bor i en av lägenheterna i byggnaden skulle hämta ett koppel till sin hund när hon möttes av brandröken. Hon berättar för Lägets reporter att röken varit så tjock att hon inte såg någonting alls.

Uppatering kl 14:34:

Runt 14.30 meddelade TT att en person har gripits i centrala Stockholm i samband med branden.

- Det greps en person för tio minuter sedan som är skäligen misstänkt för mordbrand, säger Mats Eriksson, kommunikatör vid Stockholmspolisen till TT.

Uppdatering kl 15:05:

En vuxen och ett barn har även förts till sjukhus, uppger Roger Steffen vid Storstockholms brandförsvar till TT.

- Det är oklart skadeläge på övriga, det kan vara allt från en stukad fot till rökskador eller brännskador. Jag har inga uppgifter om det.

Området runt byggnaden är fortfarande avspärrat från Narvavägen mellan Karlaplan och Linnégatan. I skrivande stund är branden ännu inte släckt.

Uppdatering torsdag kl 10:46:

Den man som greps under onsdagen är nu anhållen som skäligen misstänkt för mordbrand. Anna Westberg som är presstalesperson för polisen berättar för TT att ett första förhör har hållits med den anhållne.

De 60-70 brandmän som skickades till platsen lyckades vid 18-tiden igår släcka branden. 14 personer skadades varav minst två fick föras till sjukhus.

Mer om: Ambassadbranden på Narvavägen
Mer från: Nyheter
Mer från Läget