Memekollen: Steal the Look

Stjäla hans stil? Då blir det dyrt.
Stjäla hans stil? Då blir det dyrt.

Vill du klä dig som Svampbob? Kanske ser du dig mer som någon annan karraktär och undrar vad som krävs? Den här veckan tar vi en titt på Steal the Look.

Steal the Look är en parodi på det klassiska lookbook-formatet som ofta används i modetidningar och på modebloggar. Memen erbjuder en lista med, ofta väldigt dyra, designerkläder och accessoarer som krävs för att efterlikna utseendet på en internetmeme, en karaktär eller ett objekt.

Arthur, en modemedveten karaktär.
Arthur, en modemedveten karaktär.

Ursprung

Formatet där man visar vilka plagg och accessoarer som krävs för att efterlikna en person har länge varit ett stående inslag i modetidningar och i modebloggar.

Enligt webbsidan Know Your Meme användes frasen för första gången i memesammanhang i deras Hallomeme-katalog med utklädnader. Katalogen publicerades i oktober 2009. Under 2010-talets första hälft gick Steal the Look starkt på Tumblr där den drog in tiotusentals notes per inlägg, sen försvann den sakta men säkert från memekartan. Under 2017 och 2018 ökade populariteten igen och idag går den återigen bra på memebörsen, folk vill fortfarande efterlikna sina favoriter helt enkelt.

Memebörsen vecka 18

Köp:

This is brilliant, but i like this.

Börjat generera ordentligt med likes och på väg spikrakt uppåt, en säker investering just nu.

Behåll: 

Free real estate.

Funkar fortfarande, men frågan är hur länge. Läget rekommenderar att posta med försiktighet.

Sälj: 

Distracted Boyfriend.

Var redan på väg neråt när en välkänd internetleverantör använde den i en reklam, då dog den helt. Undvik att posta.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget