Majas körkortsprov flyttas fram: ”Mer press på att klara det”

Foto: Kallestad, Gorm/TT

Trafikverkets beslut om att ställa in teoriprov i Stockholm City för bland annat B-körkort drabbar över 8000 personer. Maja Lindahl är en av dem.

– Lite irriterande. Men jag kommer förmodligen vara en ännu bättre bilförare, säger hon.

Sedan ett par år tillbaka övningskör Maja Lindahl från Stockholm. Planen var att hon skulle vara färdig med sitt körkort till sommaren, nu har det ändrats.

– Jag fick ett sms från Trafikverket om att kunskapsprovet var avbokat och därför avbokades även min uppkörning, säger Maja Lindahl

Det är med anledning av coronaviruset som Trafikverket har valt att boka av inbokade teoriprov i Stockholm då risken för smittspridning i de salar där teoriproven görs är för stor. I övriga Sverige har Trafikverket valt att stänga möjligheten för att boka in nya teoriprov för bil, moped, motorcykel och traktor. Detta gäller fram till den 4 maj.

Maja Lindahl förstår och respekterar beslutet som tagits men för hennes del innebär det en ökad press på att klara teoriprovet och förarprovet på första försöken. Hon berättar att alla tider för prov var uppbokade i maj, därav får hon vänta tills i mitten av juni. Maja är trots det positiv i situationen som har uppstått.

– Jag ser det som en möjlighet att få mer tid till att både plugga och övningsköra. Så förmodligen kommer jag vara en ännu säkrare bilförare och det är ju bra, säger Maja Lindahl.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Personligt
Mer från Läget