Loreen vinsttippad i Eurovision

I maj smäller det och Loreen skickas ut på sångfältet för Sveriges ära. Låten Tattoo har fått stor spridning men det återstår att se om det blir en dubbelvinst för artisten.

Konfettiregn under Loreens segerframträdande av låten Tattoo.
Konfettiregn under Loreens segerframträdande av låten Tattoo.

Eurovision Song Contest är snart tillbaka. Då står Loreen på scen igen. Det var senast 2012 som sångaren representerade Sverige i den internationella tävlingen med låten Euphoria som tog världen med storm. Frågan är om Sveriges luggklädde sångfågel kan ta hem segern igen.

Oddsen är till fördel

Just nu har Loreen lägst odds av alla deltagare, enligt bettingsidan Svenska Spel. Det kan låta bakvänt, men låga odds betyder att det är hög sannolikhet att Loreen vinner. Sveriges bidrag är tätt följt av Finlands Käärijä och Ukrainas Tvorchi. I botten ligger bland annat San Marino och Rumänien med mer än hundra gånger högre odds än Sverige.

Loreen poserar med sångfågeln efter att ha vunnit melodifestivalen för andra gången.
Loreen poserar med sångfågeln efter att ha vunnit melodifestivalen för andra gången.

Dr. Eurovision tror på Sverige

Läget har kontaktat Paul Jordan, som också kallas Dr. Eurovision. Han har länge bevakat Eurovision och doktorerat inom ämnet. Paul Jordan tror att Loreens popularitet till stor del beror på hennes tidigare succé.

– I min åsikt är Tattoo inte lika bra som Euphoria, men jag tror fortfarande att hon kommer vinna. Det är eftersom Loreens låt är så annorlunda från alla andra bidrag i år, med väldigt iögonfallande scenspråk, säger Paul Jordan.

I Eurovision kan man inte rösta på sitt hemland, så Sveriges vinstchans ligger i Europas händer. Finalen kommer att sändas den 13 maj.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget