Lägets egna Eurovisionvinnare!

The Mamas skulle tävlat för Sverige i Eurovision i år.
The Mamas skulle tävlat för Sverige i Eurovision i år.

Årets Eurovision song contest är inställt på grund av coronaviruset. Läget listar fem potentiella vinnare från årets bidrag.

Årets Eurovision som skulle ägt rum i Rotterdam den 16 maj är inställt. Vem som skulle vinna i år får vi inte veta. Här är Lägets egna favoriter:

5. Frankrike: The Best in Me - Tom Leeb.

Frankrikes bidrag tar femteplatsen. En powerballad måste vara med i Eurovision. Tom Leeb växlar mellan franska och engelska, det gör låten speciell.

4. Bulgarien: Tears Getting Sober - VICTORIA.

Nej, det är inte Billie Eilish. Det är Victoria från Bulgarien. “Tears Getting Sober” är både storslagen och stillsam. Kanske skulle denna Billie Eilish-kopia vara ett vinnande koncept i år. Kolla bara på hur bra det går för Billie…

3. Österrike: Alive - Vincent Bueno.

Österrikes bidrag är en popig uptempo-låt med lite disco i bakgrunden. Call and response går alltid hem, men en vinst hade det nog inte blivit.

2. Sverige: Move - The Mamas.

Förra året var de bakgrundssångare till John Lundvik när tävlingen avgjordes i Tel Aviv. I år skulle The Mamas ha deltagit på egen hand med den gospelinspirerade låten “Move”. Stark andraplats!

1. Island: Think About Things - Daði Freyr.

Islands bidrag var favorittippad innan tävlingen ställdes in. Med viral dans och funkiga basgångar går det inte sitta still till Think About Things. TWELVE POINTS GOES TO ICELAND!

Webbfråga Brukar du kolla på Eurovision?

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget