Läget tipsar: 3 digitala evenemang i helgen

The Sounds.
The Sounds.

Fredag: The Sounds 

Svenska rockbandet The Sounds har blivit tvungna att ställa in sin USA-turné på grund av coronapandemin. Nu intar de istället scenen på KB i Malmö för en streamad live-konsert och vi kommer få höra deras stora hits blandat med låtar från nya albumet som släpps i juni.

NÄR: 21.00, fredag 17 april
VAR: KB Malmö/Livestream via Twitch och YouTube
KOSTNAD: Gratis, donationer mottages via Swish och PayPal

Lördag: Låt Live Leva - Ensamma Tillsammans

Detta blir den tredje upplagan av Låt Live Leva, en minifestival i streamingformat. Nöjesguiden och Jubel står bakom initiativet som denna gång får en extra dimension - konserterna sänds från Hobo Hotel i Stockholm, där det även går att övernatta med middag, överraskningar och livestream på hotellrummet. Kanske det närmaste vi kommer till festivalcamping just nu.

Artister och spelschema är ännu inte släppt, men de förra upplagorna bjöd på bland annat Ellen Krauss, Faal och Thomas Stenström.

NÄR: 16.00-00.00, lördag 18 april
VAR: Hobo Hotel, Stockholm/livestream via annonseras Facebook-eventet
KOSTNAD: Gratis/495 kr för ett dubbelrum på Hobo Hotel för två personer

Lördag: Kulturnatt Stockholm

Den 16 mars blev det känt att årets upplaga av Kulturnatt Stockholm ställdes in på grund av den rådande situationen. Ett par veckor senare kom ett nytt besked - kulturnatten blir digital. Genom olika kanaler kan man gå på konstvisningar, delta i kroki-workshop och livestreama konserter. "Ett potpurri" som de själva beskriver det.

NÄR: 18.00-00.00, lördag 18 april
VAR: Instagram och Facebook
KOSTNAD: Gratis

Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget