Läget spanar stil på stan

Med årstider och temperaturer går kläder ofta hand i hand. “Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder” och “Kläder efter väder” är två flitigt använda uttryck de flesta känner igen. Så hur klär man sig egentligen när sommaren knackar på dörren?

Man kanske tror att det är sommar så fort man inte behöver ha jacka ute, men enligt den meteorologiska definitionen så är bara sommar på vissa ställen i Sverige just nu. Det måste nämligen vara fem dygn i rad med en medeltemperatur på tio grader per dygn för att man officiellt ska kunna kalla det sommar, uppger SMHI.

Några ställen i Sverige har redan uppmätt meteorologisk sommar. Exempelvis blev det sommar i Karlstad, Göteborg och Lund redan i april. Enligt SMHI brukar sommaren normalt anlända i Kiruna 18 juni, Östersund 29 maj, Malmö 8 maj och Stockholm 13 maj.

Läget gav sig ut på på Stockholms gator, där sommaren kanske snart slår till, för att spana in stilen.

Johanna Milerud, 19 år.
Johanna Milerud, 19 år.

Vad tänkte du när du valde kläder imorse?
– Tänkte inte så mycket, mer än att det skulle vara varmt ute idag. Ingenting av det jag har på mig är nytt, utan jag gillar att rota i min mamma och min syrras garderob och sätta ihop det som matchar. Jag gillar inte att handla kläder för jag får bara klimatångest då.

Vilket är ditt bästa stiltips just nu?
– Jag gillar att klä mig enfärgat, som idag till exempel. Sen tycker jag att man ska ha på sig det man är bekväm med. Så länge man är bekväm så ser det snyggt ut.

Charles Gustafsson, 27 år.
Charles Gustafsson, 27 år.

Vad tänkte du när du valde kläder imorse?
– Klockan var sex på morgonen och jag ville vara bekväm. Kanske låter tråkigt, men tänkte att det var kallt på morgonen och varmt på dagen. Ville ha enkla lager.

Vilket är ditt bästa stiltips just nu?
– Jag är just nu mest sugen på starka färger, minimalt med mönster och på att blanda material.

Svea Gutke, 19 år.
Svea Gutke, 19 år.

Vad tänkte du när du valde kläder imorse?
– Jag vet inte riktigt hur jag tänkte, men jag visste att det skulle vara fint väder, så jag ville ha en somrig outfit.

Vilket är ditt bästa stiltips just nu?
– Jag tycker väldigt mycket om att ha lite trätoner och varma färger på våren! Det blir fint i solen. Sen tycker jag också om att ha mer färg!

Andra läser just nu
Mer från: Personligt
Mer från Läget