Kwik-E-Marts ägare kan göras om i serien

Foto: TT

– Tanken att någon, gammal eller ung, då eller nu, blir mobbad på grund av Apu gör mig verkligen ledsen, säger Hank Azaria, mannen bakom rösten till Simpsons-karaktären.

Med sin film "The Problem WIth Apu" från 2017, pekade komikern Hari Kondabolu på hur sättet butiksägaren Apu Nahasapeemapetilon skildras i serien spär på fördomar om indier som lever i USA. Filmen ledde till diskussioner om Apus framtid i Simpsons, men också om hur olika typer av människor representeras i tv.

När Azaria i veckan gästade den amerikanska talkshowen The Late Show med Stephen Colbert kom ämnet upp igen.

– Jag har tänkt mycket på det här och verkligen fått upp ögonen. Det viktigaste är att vi börjar lyssna på indier i det här landet när de pratar om vad de tänker och känner för den här karaktären, sa Azaria, som också berättade att han är villig låta någon annan ta över rösten efter 29:e säsonger.

Simpsons har tidigare i april fått kritik för hur man hanterat diskussionen om Apu. I avsnittet "No Good Read Goes Unpunished" vänder sig Lisa Simpson mot publiken och säger: "något som började för årtionden sedan, applåderades och var oförargligt är nu inte politiskt korrekt. Vad ska man göra?"

Azaria gör även rösten till barägaren Moe, polischefen Wiggum och ett tjugotal andra roller.

Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget