Kultursläppen du bör ha koll på i april

Läget tipsar om en film, en serie, ett album och ett datorspel att hålla extra utkik efter i april månad.

Läget tipsar om Netflix nya film Sergio, en av fyra kultursläpp att hålla utkik efter i april.
Läget tipsar om Netflix nya film Sergio, en av fyra kultursläpp att hålla utkik efter i april.

April månad är, trots sina uppskjutningar, fylld av underhållning för hela månaden, från debuter till favoriter i repris, och från serier till datorspel. Här är Lägets tips för en film, en serie, ett album och ett spel som väntas släppas under april månad.

Film: Sergio 

När: 17 april

Trots att många filmpremiärer har skjutits upp i April så har streamingtjänsterna inte backat från deras egna släpp. Bland filmerna som kommer gå att streama i April finns Sergio, ett drama baserat på den riktige FN-diplomaten Sergio Vieira de Mellos liv. Filmen är regisserad av Greg Barker, som också regisserade en dokumentär om diplomaten 2009. Huvudrollerna spelas av Wagner Moura, känd för sin roll som Pablo Escobar i serien Narcos, och Ana de Armas, som bland annat spelade Marta i filmen Knives Out. Sergio väntas släppa på Netflix den 17:e april.

Serie: Run

När: 13 april

Den ofta samarbetande duon Vicky Jones och Phoebe Waller-Bridge har jobbat tillsammans på bland annat serien Killing Eve och monologpjäsen Fleabag. Den sistnämnda av dessa kom senare att bli den prisvinnande tragikomiska serien med samma namn som blev Phoebe Waller-Bridges stora genombrott. Nu har de jobbat ihop igen, med Jones som serieskapare och Waller-Bridge som produktionsledare. Resultatet: Run. Serien handlar om det gamla paret Ruby och Billy, som skapade en pakt när de var tillsammans på universitetet: om den ena av dem messar “Run”, och den andra svarar likadant ska de fly från sina liv och resa genom USA tillsammans. Ruby spelas av Merritt Wever, känd från bland annat serien Unbelievable. Domhnall Gleeson, som spelade Bill Weasley i Harry Potter-filmerna, intar rollen som Billy. Run väntas släppa på HBO Nordic den 13:e april.

Album: SAWAYAMA - Rina Sawayama

När: 17 april

Den brittiska popartisten Rina Sawayama blev först känd för allmänheten med EP:n RINA år 2017, som var fylld med influenser från 2000-talets popikoner som Britney Spears. Hon har redan släppt singlar som “STFU!”, en låt som slår emot rasistiska kommentarer där Sawayama även prövar nya banor, med influenser från genrer som nu-metal. Nu väntas hon släppa sitt debutalbum SAWAYAMA den 17:e april.

Spel: Final Fantasy VII Remake (Part 1)

När: 10 april

April har redan fått en stor spelremake. Den tredje april släpptes Resident Evil 3, en remake av Resident Evil 3: Nemesis från 1999. Men nu är det istället det ikoniska japanska rollspelet Final Fantasy VII från 1997 som ska släppas för en ny publik. Final Fantasy VII är inte bara en grafisk uppdatering, utan väntas förändra på bland annat hur man slåss i spelet. I spelet följer man Cloud Strife på hans uppdrag att stoppa det korrupta bolaget Shinra från förstöra planeten för att tillverka vapen. Spelet är strukturerat att komma i flera delar, och den första väntas släppas till Playstation 4 den 10:e april.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget