Knivdåd på skola i Stockholm

En tonåring gripen efter ett knivdåd på en skola i västra Stockholm. Två män skadades och en förundersökning mot tonåringen har nu inletts.

Polisen har under onsdagseftermiddagen spärrat av skolan för teknisk undersökning.
Polisen har under onsdagseftermiddagen spärrat av skolan för teknisk undersökning.

Under onsdagen pågick en stor polisinsats på en skola i Vällingby i västra Stockholm. Strax innan klockan 13 ska larmet om misstänkt knivdåd kommit in till polisen. Enligt uppgifter från Aftonbladet ska en knivbeväpnad person gått till attack och skadat minst en person. Gärningsmannen uppges ha övermannats av personal på skolan.

Gärningsmannen, som är i äldre tonåren, är nu gripen. Han ska inte varit elev på skolan.

Inget barn skadat i nuläget

Först bekräftade polisen bara att en person skadats i attacken. Den skadad är en skolanställd som försökte stoppa tonåringen. Personen ska ha fått lindriga skador och fått vård av ambulanspersonal på plats. Enligt polisen ska även gärningsmannen ha blivit lindrigt skadad.

–Vi börjar få en ganska klar bild av det som har hänt. Det handlar om en medarbetare som blivit lindrigt skadad och så gärningsmannen själv, säger Sophia Jiglind, presstalesperson hos polisen Region Stockholm.

Senare under eftermiddagen har polisen uppdaterat ärendet till att två män skulle ha skadats vid händelsen. Den andra mannen ska ha skadat axeln och inte behövt ha ambulanstransport.

Eleverna på skolan tvingades söka skydd i klassrummen under händelsen. Inget barn ska ha kommit till skada.

–De ska ha fått lämna sina klassrum nu, säger Jiglind efter 14-tiden.

Polisen har nu spärrat av skolan och en teknisk undersökning ska genomföras. Även en förundersökning mot den gripne tonåringen har inletts. Den gäller misshandel, olaga hot och grovt brott mot knivlagen. Gärningsmannen anhölls dessutom av åklagare under gårdagskvällen.

Ämnen i artikeln
Mer om: Knivdådet i Vällingby
Andra läser just nu
Mer från: Krim
Mer från Läget