Kent-sångaren Joakim Berg släpper ny soloskiva

Joakim Berg, frontman i bandet Kent berättar idag i ett öppet brev att han ska släppa ny musik. Den här gången som soloartist. “Jag fortsätter glömma”, som albumet heter, släpps den 27 maj.

Foto: Anders Petersen

I sex år har det varit tyst sedan Kent tog farväl med sin sista konsertturné Avskedsturnén. Nu berättar Joakim Berg i ett öppet brev att han ska släppa ny platta.

Att det kommer ny musik är minst sagt oväntat, det tycker i alla fall Kent-fanet Tim Sandgren.

– Jocke känns som en principfast och lite tråkig gubbe, så när han sa ”Nu är det slut”, så trodde man ju på det. Jag tänkte kanske att det skulle bli en återförening om 15 år men inte något soloalbum, säger han.

Tim berättar att han blev tårögd när han hörde att Joakim Berg skulle släppa ny skiva.

– Äntligen. Så jävla länge man har väntat. Ingen kan sätta ord på känslor som Jocke Berg. Senaste skivan träffade rätt på alla plan när den kom. I tider som dessa skulle det kännas så skönt med en Egoist eller Lilla ego 2. Så snälla leverera nu Jocke! säger han.

Linnéa Engardt har växt upp med Kents musik. Hennes första Kent-minnen är när hennes pappa spelade deras skivor på bilresan mellan Stockholm och Skåne. När hon hörde att Joakim Berg ska släppa ny musik blev hon jätteglad.

— Jag tänkte ”Jajajajajaja!” säger hon.

Joakim Berg skriver att de elva låtarna som platsade på albumet var de som träffade hårdast. Han fortsätter med “Det är väl det här jag gillar. Idag. Hoppas ni gillar det också.”

Både Tim och Linnéa tror att de kommer göra det. Linnea hoppas på likheter mellan Kents gamla låtar och det nya soloalbumet.

– Kent hade en perfekt kombo mellan rock, ballader och svensk pop. Det känns som att de hade sin egen genre, så jag hoppas det kommer några låtar i liknande stil, men jag är också jättenyfiken på vad han kan skapa på egen hand, säger hon.

Nyfikenheten får de hållas med till den 27 maj. Hela Joakim Bergs brev går att läsa på joakimberg.se eller kent.nu.

Webbfråga Är du taggad inför nya skivsläppet?

Visa resultat
Ämnen i artikeln
Mer från: Nöje
Mer från Läget