Kärlekspar bakom ny Avicii-låt

Avicii har varit död i mer än ett år. Men hans musik fortsätter leva vidare. I natt släpps den nya låten: "Tough love" där Idol-vinnaren Agnes Carlsson medverkar tillsammans med sambon Vincent Pontare.

Tim Berglings musik lever vidare. I natt släpps nya låten "Tough love."
Tim Berglings musik lever vidare. I natt släpps nya låten "Tough love."

I natt släpps Avicii:s nya låt: "Tough love." Tim "Avicii" Bergling skrev och producerade låten tillsammans med Vincent Pontare och Salem Al Fakir (duon Vargas och Lagola). Låten spelades in förra året och är en duett med indiska influenser. Artisterna som framför låten är Vincent Pontare tillsammans med sambon Agnes Carlsson. Enligt de anteckningar som Tim "Avicii" Bergling lämnade efter sig var kravet på artister tydligt:

”Den här måste bli en duett. Det coolaste vore om det var ett riktigt par som sjöng. Eller ett par som jobbat ihop så pass mycket att de kan betraktas som ett par!”

Agnes Carlsson och Vincent Pontare har varit ett par sedan 2009.

Avicii experimenterade in i det sista

Kort före sin död ska Tim Bergling ha utforskat musik från nordvästra Indien. Musikslingan som artisten producerade kom som en skänk från ovan för duon Vargas och Lagola.

"Märkligt nog passade den indiskt influerade melodin perfekt in i den låt vi just höll på att jobba med. Så var det ofta när man jobbade med Tim”, säger Vincent Pontare enligt ett pressmeddelande.

Det här är inte den första låten som släpps efter Tim Berglings död. Låten "SOS", som släpptes 10 april, har redan spelats 100 miljoner gånger på Spotify. Albumet "TIM" släpps den 6 juni och kommer innehålla både "SOS och "Tough Love", samt ett urval av de låtar som den världsberömde dj:en lämnade efter sig.

Låten "Tough love" släpps natten mellan torsdag och fredag kl. 00:00.

Webbfråga Vilken är din favorit Avicii-låt?

Visa resultat
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget