Kaffemissen i Game of Thrones

"I drink and I know things" är ett känt citat från tv-serien. Druckit (kaffe) verkar de ha gjort, men utan att veta att en kaffekopp stod på bordet.
"I drink and I know things" är ett känt citat från tv-serien. Druckit (kaffe) verkar de ha gjort, men utan att veta att en kaffekopp stod på bordet.

Om det finns take away-muggar i Winterfell? Ja tydligen. Trots att Game of Thrones är världens mest påkostade tv-serie missade hela produktionen den moderna kaffemuggen mitt i en scen i medeltidsmiljö. För fansen av serien tog det däremot inte lång tid att upptäcka det.

Varning – denna text innehåller vissa spoilers om vilka GoT-karaktärer som lever.

"News from Winterfell. The latte that appeared in the episode was a mistake. Daenerys had ordered an herbal tea." Så skrev Game of Thrones på sitt twitterkonto efter att ha uppmärksammats på att de råkat ha med vad som verkar vara en Starbucks-kopp i det senaste avsnittet.

Det är i en scen knappa 20 minuter in i avsnittet som släpptes natten till måndag som man kan se kaffekoppen. I den aktuella scenen syns bland annat karaktärerna Jon Snow och Tormund Giantsbane, som spelas av Kit Harington respektive Kristoffer Hivju. Men den som hamnat i fokus är Emilia Clarkes rollfigur Daenerys Targaryen, som sitter med koppen framför sig.

Denna tabbe har blivit mycket omskriven och driven med på många av internets hörn. Kan det verkligen vara en miss, eller är det reklam? – är en fråga som många ställer sig. Det har också skämtats en hel del om det faktum att det måste varit svårt för den Starbucks-anställde att skriva ner drottning Daenerys alla titlar på kaffemuggen, eftersom företaget är känt för att ofta stava fel på namn som skrivs på kopparna.

Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget