K-pop hamnar i Guinness rekordbok

K-popgruppen NewJeans och soloartisten Lisa hamnar i rekordboken för deras streamingsiffror på Spotify.

K-popgruppen NewJeans.
K-popgruppen NewJeans.

K-popgruppen NewJeans blir den nya segraren i Guinness rekordbok med deras stremingsiffror på Spotify. På 219 dagar (cirka sju månader) lyckades de nå över 1 miljard lyssningar på Spotify, snabbare än någon annan k-popartist eller grupp.

Deras rekord slår soloartisten Lisa (BLACKPINK) med sina 411 dagar, och Jung-Kook (BTS) med sina 409 dagar.

NewJeans debuterade augusti förra året med sin EP 'New Jeans' och har sen dess blivit en av de populäraste k-popgrupperna, med sina låtar ”Attention”, ”Hype Boy” och ”OMG”, alla med över 300 miljoner lyssningar på Spotify och varit populära låtar på Tiktok. De har varit i samarbete med McDonalds i Korea, där de hade sin egna menu, samt blivit ambassadörer för Gucci, Louis Vuitton och Dior. Deras senaste singel ”Zero” var i samarbete med Coca-Cola och Coca-Cola Studios.

Soloartisten Lisa från BLACKPINK.
Soloartisten Lisa från BLACKPINK.

Samtidigt har soloartisten Lisa, en av medlemmarna från K-popgruppen BLACKPINK, fått sitt sjunde världsrekord. Hennes singelalbum ”LALISA” blir det första albumet av en k-popartist att nå 1 miljard lyssningar på Spotify, och går nu om Psy, K-popartisten som är känd för sin låt ”Gangnam Style” som har fem världsrekord.

Musikvideon för hennes singelalbum ”LALISA” höll rekordet för den mest visade musikvideon på 24 timmar av en soloartist, med 73,6 milijoner visningar. Hon har också ett världsrekord för att ha varit den mest följda k-popartisten på Instagram.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget