"Jag älskar onlineskola"

Pandemiåret som varit har drabbat alla på olika sätt. Sorg för de som dött i Covid-19, rädsla för att anhöriga ska bli sjuka, distansundervisning, inställda högtider och firanden. Utlandsresor har skjutits upp och liv satts på paus. Men som mycket annat har det inte bara varit negativt. Läget har frågat fem ungdomar om de tycker att något har varit bra under det föregående året.

Finns det något du tycker har varit bra med pandemiåret som varit?

– Jag älskar onlineskola. Det är najs att vara hemma och rensa i lägenheten. Jag har tränat mer och haft mer familjetid. Sparat pengar också. 
Bianca Defrancesca, gymnasieelev, 16 år, Stockholm.
– Jag älskar onlineskola. Det är najs att vara hemma och rensa i lägenheten. Jag har tränat mer och haft mer familjetid. Sparat pengar också. Bianca Defrancesca, gymnasieelev, 16 år, Stockholm.
– Hygienen. Folk tvättar händerna mer pga pandemin, och det är inte lika mycket sjukdom. Det tror jag kommer att vara kvar när pandemin är över.
Samy Fariat, högstadieelev, 15 år, Stockholm.
– Hygienen. Folk tvättar händerna mer pga pandemin, och det är inte lika mycket sjukdom. Det tror jag kommer att vara kvar när pandemin är över. Samy Fariat, högstadieelev, 15 år, Stockholm.
– Gud va svårt. Att ha distansundervisning är skönt. Skolarbetet går bättre, jag har kunnat vara mer noggrann än när jag är i skolan. Det är nog det enda positiva. Och mer tid till att hinna träna och jobba.
Moa Hedborg, gymnasieelev, 18 år. Stockholm.
– Gud va svårt. Att ha distansundervisning är skönt. Skolarbetet går bättre, jag har kunnat vara mer noggrann än när jag är i skolan. Det är nog det enda positiva. Och mer tid till att hinna träna och jobba. Moa Hedborg, gymnasieelev, 18 år. Stockholm.
– Om jag ska vara ärlig så är det lite segt att inte kunna träffa familjen. Det är positivt att inte många dricker. Det har varit lugnare i Stockholm. Fast ungdomarna skiter ju i Covid. Det är mest vuxna som följer restriktionerna.
Samuel Ahlberg, gymnasieelev, 18 år, Stockholm.
– Om jag ska vara ärlig så är det lite segt att inte kunna träffa familjen. Det är positivt att inte många dricker. Det har varit lugnare i Stockholm. Fast ungdomarna skiter ju i Covid. Det är mest vuxna som följer restriktionerna. Samuel Ahlberg, gymnasieelev, 18 år, Stockholm.
– Förmodligen har man har låtit mycket av det i naturen vara. Miljön, naturen, har varit mer orörd.
Markus Tesch, högstadieelev, 15 år, Stockholm.
– Förmodligen har man har låtit mycket av det i naturen vara. Miljön, naturen, har varit mer orörd. Markus Tesch, högstadieelev, 15 år, Stockholm.
Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Personligt
Mer från Läget