Influerare du glömt men nu kan återupptäcka

Vi har följt influerare, bloggare och mediaprofiler sedan vi började använda internet. Men som med alla yrken så finns det de personer som slutar, pausar eller bara glöms bort av en eller annan orsak. Läget har listat fem influerare du kanske har glömt bort att du en gång älskat.

Olle Tholén och Christoffer Nordenrot.
Olle Tholén och Christoffer Nordenrot.

1. Crazy Pictures

Minns du kortfilmsserien ”Poesi för fiskar”? Eller uttrycket ”Vaska välfärden!”

Det är Youtube-kontot och filmkollektivet Crazy Pictures, bestående av bland andra Christoffer Nordenrot, Olle Tholén och Magnus Sundberg, som ligger bakom dessa. Trots att de fortfarande är aktiva och släppte en långfilm som gick på bio år 2018, så har de tagit ett steg tillbaka från rampljuset och fokuserar nu på större filmprojekt.

Eva Funck.
Eva Funck.

2. Eva Funck

Eva Funck var kanske inte en influerare i ordets rätta bemärkelse då hon var aktiv i början av 2000-talet, men hon var definitivt en pionjär för dagens ”life hacks” som cirkulerar på sociala medier. I "Evas funkarprogram" fick man lära sig om allt mellan himmel och jord; från hur åska fungerar till hur man tar hand om skrubbsår. Idag dyker hon upp på tv lite nu och då.

Så ta dig en titt på "Evas funkarprogram" på Youtube om du behöver gnugga geniknölarna lite.

3. Anna Untz

Vem har inte nynnat på dängan ”E de fest” med Anna Untz, eller Anna Månsson som hon egentligen heter. Efter sin one-hit wonder började hon jobba som reporter för youtubekanalen ”Kändistv”.

Visste du att låten "E de fest" egentligen skrevs tio år innan den släpptes, när Anna var 15 år?

Johan Palm.
Johan Palm.

4. Johan Palm

Johan Palm blev känd när han medverkade i Idol år 2008 och blev genast en ”flickidol”. Han kom fyra och signerade en månad senare kontrakt med Sony Music. Hans första singel "Emma-Lee" nådde förstaplats på Sverigetopplistan. Sedan dess har han inte släppt någon ny musik eller synts till på något annat håll.

Visste du att fans svimmade och sjukvårdare tvingades ingripa när Johan Palm åkte ur Idol?

5. Foki Soirak

År 2008 startade Anchisa Soirak, mer känd under namnet Foki, sin blogg. Hon blev snabbt känd för att älska färgen rosa och Hello Kitty. Redan år 2009 vann hon Veckorevyns pris i ”Blog Awards” för ”Årets bloggare”. Sedan klev hon ur offentlighetsbubblan för ett tag. Nuförtiden har Foki två barn, är gift med maken Bill och bloggar fortfarande på fokis.se.

Kanske är det dags att ta en nostalgitripp tillbaka till Fokis blogg?

Webbfråga Blev du påmind om någon du glömt?

Ämnen i artikeln
Mer från: Nöje
Mer från Läget