I dag fyller “Satan i gatan” tio år

Veronica Maggio firar med Daniela Rathana, Myra Granberg, Victor Leksell och Miriam Bryant som får tolka fyra låtar från albumet.

- Jag blev så otroligt hedrad, berättar Maggio för DN.

Veronica Maggio släpper ny singel den 28 maj.
Veronica Maggio släpper ny singel den 28 maj.

Succéalbumet “Satan i gatan” har i dag tioårsjubileum och det firas med fyra favoriter i repris. Spotify och skivbolaget har låtit fyra artister tolka fyra låtar från albumet.

 • Daniela Rathana ger sin tolkning av ”Satan i gatan”

 • Victor Leksell ger sin tolkning av ”Snälla bli min”

 • Myra Granberg ger sin tolkning av ”Jag kommer”

 • Miriam Bryant ger sin tolkning av ”Mitt hjärta blöder”

För tio år sedan hamnade alla låtar från breakupskivan på Spotifys topp 100-lista. Samma år var Veronica Maggio den allra mest spelade artisten i Sverige. Under sommaren och hösten turnerade hon genom Danmark, Norge och Sverge med succéalbumet i fokus.

- Det var så himla fint att lyssna på tolkningarna. Jag är glad att ingen såg mig, det känns lite äckligt att bli rörd av att andra människor sjunger ens låtar. Jag blev så otroligt hedrad. Det var mäktigt att höra låten ”Satan i gatan” med någon som kan sjunga på riktigt också, säger Veronica Maggio i en intervju med DN.

Efter mammaledigheten och en idétorka under pandemin har Veronica Maggio fått ny fart. Efter en nyhittad kreativ våg kommer den första nya singeln den 28 maj.

Popdrottningen är tillbaka.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget