Håkan-konserter i juni kan flyttas fram

Många evenemang blir inställda eller flyttas fram. Om Håkan Hellström kommer till Ullevi i juni eller inte är ännu oklart. Tegnell tror nej, arrangören hoppas ännu.

I sommar väntar fyra konserter av Håkan Hellström på Ullevi. Den första sålde slut direkt, vilket resulterade i att det släpptes ytterligare tre spelningar. Två av spelningarna är planerade i mitten av juni, de andra två i slutet av augusti.

Osäkert om det blir konsert i juni

Som det ser ut nu är det en gräns på folksamlingar över 50 personer. Sådant kan ändras, men statsepidemiologen Anders Tegnell säger till Göteborgs-Posten att han är tveksam till de första två konserterna.

– Det vore förstås trevligt, men jag tror inte det är lämpligt med så stora folksamlingar så tidigt i juni, speciellt inte när det lär komma folk från hela Sverige och kanske angränsande länder också.

Att oddsen ser dåliga ut just nu betyder inte att konserterna definitivt behövs flyttas fram, enligt Tegnell.

– Situationen ändras ju hela tiden, säger han.

Håkan Hellström firar 20 år som artist i år.
Håkan Hellström firar 20 år som artist i år.

Biljetten gäller

Arrangören Fkp Scorpio skrev på måndagen att de fortfarande planerar för att genomföra konserterna, men att det i dagsläget inte ser ljust ut. På evenemangets facebooksida står att biljetter till en eventuell uppskjuten konsert kommer att gälla på det nya datumet. “Alla som har köpt en biljett till Håkan kommer få se Håkan”

Om senast två veckor kommer arrangören gå ut med ny information.

Webbfråga Har du en biljett till Håkan?

Visa resultat
Ämnen i artikeln
Mer från: Nöje
Mer från Läget