Haaland mållös efter pappans agerande

Real Madrid och Manchester City delade på målskyttet i gårdagens första semifinal i Champions League. På planen var storstjärnan Haaland svår att känna igen – samtidigt som en annan Haaland fick lämna läktaren.

Erling Haaland och målskytten Vinicius Junior efter matchen.
Erling Haaland och målskytten Vinicius Junior efter matchen.

22-åriga Erling Braut Haaland var inför den första semifinalen i Champions League ett av de stora hot som Real Madrid behövde stoppa.

Förväntningarna på norska Haaland var, precis som alltid när han spelar, skyhöga. Men igår var det unga stjärnskottet anonymt.

Han var hårt uppvaktad hela matchen och enligt nyhetsbyrån NTB rörde han bollen minst antal gånger av alla spelare på planen.

Istället var det två andra spelare som fick stå i strålkastaren. Vinícius Júnior i hemmalaget Real Madrid inledde målprotokollet med ett hårt distansskott i matchens första halvlek. Men även Manchester Citys Kevin De Bruyne ville visa att han kan skjuta - hans pangskott från utanför straffområdet gav 1-1 efter nästan 67 spelade minuter.

Returmatchen spelas om en vecka i Manchester. Eftersom gårdagens oavgjorda match är det vinnaren på onsdag som går till final.

Alf-Inge Haaland 2022.
Alf-Inge Haaland 2022.

Pappa Haaland var inte lika anonym

Uppe på läktaren satt pappa Alf-Inge Haaland – i alla fall ett tag. När han egentligen skulle ha hejat på sin son hamnade han i bråk med Real Madrid-fans. På sociala medier sprids bilder och videor på när Haaland den äldre gör stötande gester mot fans och även kastar mat.

Pappa Haaland, som själv har spelat i Manchester City och dessutom representerat Norges landslag, blev bortförd från läktaren.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget