Haaland - ett hot mot Real Madrid

Ikväll spelar första semifinalen av Champions League. Real Madrid möter Manchester City med en målsugen Erling Haaland. 22-åringen har nyligen slagit målrekord i Premier Leauge och jagar nu Cristiano Ronaldos målrekord i Champions League.

Erling Braut Haaland får ikväll chansen att jaga målrekordet i Champions League.
Erling Braut Haaland får ikväll chansen att jaga målrekordet i Champions League.

Norrmannen Erling Braut Haaland är bara 22 år och har redan blivit historisk i Premier Leauge. I sin första säsong slog han målrekordet i ligan med 35 mål. Nu jagar stjärnan ett annat målrekord - i Champions Leauge.

Rekordet hålls just nu av Christiano Ronaldo. Men Haaland ligger inte långt bakom. Sex mål behövs nämligen för att peta ner Ronaldo från tronen och ikväll får Haaland chans att jaga ikapp rekordet. Ikväll spelas nämligen den första semifinalen i Champions League där Haalands Manchester City möter Real Madrid.

Real Madrids tränare Carlo Ancelotti.
Real Madrids tränare Carlo Ancelotti.

Erling Haaland - ett hot

Inför kvällens match har frågan ställs om Real Madrid kan stoppa norrmannen.

–Haaland är en väldigt farlig spelare. Han har visat upp imponerade kvaliteter, framför allt när det gäller målskyttet. Han är så klart ett hot, säger Real Madrid Carlo Ancelotti på presskonferensen under måndagen.

Ancelotti vill dock understryka att det inte bara handlar om att stoppa Haaland, utan hela laget.

–Vi sätter inte upp en plan för att stoppa Haaland men däremot för att stoppa ett lag som verkar oslagbart. Men jag tror att det kan bli en jämn match, en match som vi kan vinna, säger han.

En repris

Semifinalen mellan lagen blir en repris från förra årets säsong där Real Madrid tog hem segern med 6–5 efter en dramatisk match.

Real Madrid har vunnit Champions League 14 gånger medan Manchester City fortfarande väntar på sin första titel.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget