Gymnasiedagen och bokmässa kommer i höst!

För andra året arrangeras Gymnasiedagen på Bokmässan, ett intiativ från Natur & Kultur och Bokmässan i Göteborg, för att fler gymnasieelever ska få möjligheter att upptäcka böcker och inspireras till läsning.

Bokmässan 2019
Bokmässan 2019

Gymnasiedagen på Svergies Bokmässa nere i Göteborg ger elever och lärare i alla årskurser på gymnasienivå möjlighet att upptäcka Bokmässan i Göteborg tillsammans. Bokmässan och Natur & Kultur bjuder 1500 elever och deras lärare på gratis entré till mässan som hålls fredag 29 september i år. Idag öppnar anmälan som för de lärare som vill ta med sina elever till bokmässan.

– Förra årets Gymnasiedag var något av en uppenbarelse. Jag har sällan sett en så hängiven publik som när författarna Nicolas Lunabba och Cecilia Düringer pratade läsning inför tolvhundra ungdomar. Och när alla dessa gymnasielever myllrar ut på mässgolvet och fyller gångarna på jakt efter läsinspiration: mäktigt, säger Oskar Ekström, programchef på Bokmässan till TT.

Gymnasiedagen 2023 inleds, precis som förra året, med Nicolas Lunabba och Cecilia Düringers programpunkt om läsning. Därefter har klasserna möjligheter att utforksa hela mässan med dess utbud av böcker, författare, forskare och expertis från hela världen.

Gymnasielärare över hela landet är välkomna att anmäla sitt intresse för sina elever, som skolan står för resa och uppehälle.

Vet du någon som vill åka, eller kanske vill du själv övertyga din lärare och skola att åka? Anmälan görs via www.bokmassan.se/intresseanmalan-gymnasiedagen och stänger den 20 juni.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget