Guldtuben 2018

Man kan vinna pris för att vara en bra programledare, ett fotbollsproffs eller sångerska. I Sverige kan man sedan några år tillbaka också vinna pris för att skapa bra innehåll på sociala medier. Snart är det dags för Guldtuben, Nordens största gala för digitala skapare!

Foto: Guldtuben

Den digitala världen har vuxit likt en lavin de senaste åren. Begreppet 'influencer' slog igenom ordentligt 2017 och ersätter ord som bloggare, youtuber och instagrammare. Influencer är alltså ett samlingsord för någon som jobbar med sociala medier. Guldtuben delar ut priser till de största, mest underhållande, inspirerande och engagerade influencerna som i sociala medier bidrar till att internet blir en roligare och bättre plats. Galan skapades för att hylla och lyfta fram dessa personer. Det betyder också att Guldtuben har NOLL respekt för rasism, mobbning och kränkningar på nätet!

Foto: Guldtuben

Årets instagram, årets stjärnskott och årets blogg är tre av sexton kategorier på galan. De nominerade i varje kategori har utsetts av en jury och nu är det upp till svenska folket att avgöra vem som går hem som vinnare! Man kan rösta på sina favoriter på Guldtubens hemsida en gång varje dag fram till 14 maj. Galan äger rum på Annexet i Stockholm lördagen 26 maj och direktsänds på SVT.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget