Gratisfilmer på Youtube

Recension

Tips på filmer och serier som finns att se gratis på webbplatsen.

Two Hands (1999)

En australiensk actionkomedi av Gregor Jordan. Här ser vi unga Heath Ledger och Rose Byrne innan deras internationella genombrott.

Ledger spelar den nittonårige Jimmy som jobbar i Sydneys tuffare områden. I ett försök att arbeta sig uppåt bland stadens kriminella blir han av med en stor summa pengar. Det ena leder till den andra samtidigt som han får en massiv crush på Alex (Byrne). Bortsett från filmens poetiska berättarröst är den mysigt nostalgisk och hyfsat bra.

Ursäkta Röran (Vi bygger om) (2002)

Filip Hammar och Fredrik Wikingssons första egenproducerade serie där de spelar spratt och håller i pinsamma intervjuer. Efter fyra avsnitt slutade TV4 att sända serien efter att ett flertal anmälningar gjorts till Granskningsnämnden. De fyra avsnitten finns därför inte på TV4play utan hittas istället på Youtube.

Nowhere Boy (2009)

I Sam Taylor-Johnsons porträtt av John Lennon får vi se honom som tonåring, innan hans genombrott med The Beatles. Lennon spelas av Aaron Taylor-Johnson, mer känd som Kick-Ass, och Paul McCartney spelas av Thomas Brodie-Sangster som nyligen var med i The Queen's gambit. Biografiska filmer blir sällan fantastiska men denna fungerar bra som familjefilm och är uppladdad på Youtube med hög upplösning.

The Neistat Brothers (2010)

Är du en frekvent besökare på Youtube så vet du nog vem Casey Neistat är. Med videouppladdningar som Do what you can't, Make it count och Snowboarding with the NYPD anses han av många vara blåprintet till de motivationsvideor som på sistone producerats i överflöd på sociala medier.

Innan Caseys youtubekarriär tog fart gjorde han en miniserie för HBO, tillsammans med sin bror Van. Den finns inte på HBOs hemsida men har legat uppe på Youtube i flera år. Serien påminner om Caseys egna videor men fokuserar istället på roliga och fina historier från brödernas liv.

Nausicaa of the Valley of the Wind (1984)

Strax innan Hayao Miyazaki skapade Studio Ghibli och den kända karaktären Totoro så släpptes denna film. Berättelsen tar plats i framtiden efter att jorden utsatts för en stor miljökatastrof. Nausicaa bor i Vindarnas dal, ett område som överlevt förstörelsen, och är en stark krigare. Hon kan rida på vindar och kommunicera med de gigantiska insekter som lever utanför dalen. Filmen är lite flummig men visar, som i alla Miyazakis verk, en stark kärlek för naturen.

Blackfish (2013)

En amerikansk dokumentärfilm av Gabriela Cowperthwaite som följer späckhuggaren Tilikum med sin slokande ryggfena. Filmen handlar om konsekvenserna av att hålla späckhuggare i fångenskap men visar också djurens förvånansvärt starka intelligens och känsloliv.

SeaWorld, som äger akvarieparkerna, påstår sig ha förlorat över femton miljoner dollar i biljettintäkter efter att Blackfish släpptes.

What Provoked The 1960s To Begin? (1991)

Det första avsnittet från dokumentärserien Making sense of the sixties som berättar om 1960-talets USA. Aktivister, krigsveteraner och studenter berättar om deras liv under årtiondet. David Hoffman ligger bakom serien. Hans kanal innehåller ett stort utbud av videor från 60-talet till idag, allt från Svarta pantrarnas protester till en rundtur av Googles huvudkontor.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget