Gratis grejer i sommar-Stockholm

Solig dag i Rålambshovsparken
Solig dag i Rålambshovsparken

Är du ung och ska spendera sommaren i soliga Stockholm? Då finns det mycket kul att göra utan att slösa en krona. Läget har pratat med Stockholms officiella turistguide Visit Stockholm för att ta del av aktuella aktiviteter i sommar.

Med kollektivtrafik:

Som Läget tidigare rapporterat om erbjuds alla födda 2004-2010 gratis sommarlovskort för att resa i kollektivtrafiken. Med SL-kortets hjälp kan man, förutom att ta sig till olika platser runt om i staden även ta del av de konstutställningar som finns i tunnelbanan. Drygt 90 utav 100 tunnelbanestationer är utsmyckade med skulpturer, mosaiker, installationer och andra konststycken från drygt 150 olika konstnärer. Stationer värda att besöka fins på både gröna, röda och blå linjen. Här kan du läsa mer om konsten som finns vid olika tunnelbanestationer.

Med gratis SL-kort kan du även ta dig en tur till havs med Djurgårdsfärjan eller åka pendelbåten, kanske till en grön plats och ha picknick med vänner?

Museer med gratis inträde:

Får du inte nog av konsten i tunnelbanan och vill kolla konst dagen lång? Då borde du besöka några av de museum Stockholm har att erbjuda. Det finns 14 stycken museum i Stockholmsområdet med gratis inträde, exempelvis är Nationalmuseum, Armémuseet och Livrustkammaren alla museer med fri entré. Här kan du läsa hela listan med gratis museer.

Evenemang:

Sugen på något annat än att kolla konst? Då finns det massa andra spännande saker att göra. Gillar du att pyssla och rita kan du besöka Kulturhusets ungdomsavdelningar Tiotretton och Lava. Är du intresserad av festivaler kan du besöka bland annat Kulturfestivalen och Filmfestivalen i augusti. Gillar du teater kan du kolla på massa spännande pjäser av Parkteatern under sommarens tre månader.

Vi ses i sommar!

Källor: Visit Stockholm, SL.se

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget