Göteborgsrapparna om blåbärssoppa - blev bråk

Joel Ighe, PSTQ och Kapten Röd, två rappare från Majorna, taget på Joel Ighes ”B-Day Bash” 2010.
Joel Ighe, PSTQ och Kapten Röd, två rappare från Majorna, taget på Joel Ighes ”B-Day Bash” 2010.

Roffe Ruff och PSTQ hamnade i twitterbråk över blåbärssoppa på onsdagsmorgonen.

Det hela börjar med att rapparen PSTQ, känd för låtar som: "jag 97" och: "en dåres försvarstal" skriver på twitter och ber om att få tips till något som O’boy, fast med blåbärssmak. Rapparen Roffe Ruff, aktuell med albumet: ”Lord Gothatron III” svarar då: ”Jättesvårt att hitta… Smh” och bifogar en bild på blåbärssoppa.

PSTQ svarar den andre rapparen med en svidande kommentar: ”Men för helvete. Hur går det med läsförståelsen? Tack, nu kan jag göra slemmig blå mjölk. Skärp till dig nu.”

Men bråket slutar inte där, PSTQ går till sin egen egen twitter och skriver: ”Suck. Jag ska inte fråga om sånt igen. 0 poäng i läsförståelse. Jag drar tillbaka frågan. Jag vill nu INTE HA några tips.” Självklart kontrar Roffe Ruff och ber hiphoparen att gå och lägga sig. PSTQ svarar: ”Bara sluta. Du gjorde en dum och fick det påpekat. Ta smällen och sluta skriv.” Men Roffe Ruff fortsätter och ber honom återigen att gå och lägga sig och dessutom dricka sin blåbärssoppa.

PSTQ går nu till attack och ber Roffe Ruff att ”sudda bort” alla tweets han skrivit i ämnet. Roffe Ruff svarar med att be rapparen att ”sudda bort sin sura min…” PSTQ är snabb på tal och skriver: ”Jag är på skitbra humör. Men om du fortsätter med dom där fräsiga svaren så kommer jag nog bli ledsen.” Roffe Ruff backar nu lite och skriver: ”Det finns ingen som är lika lätt att reta upp som du… Haha…” Då går PSTQ och skriver en sista hacka och avslutar twitterkonversationen med en enkel: ”När ska du börja reta upp mig?”

Konrad Fredin, 20, ett fan till båda rapparna såg twitterbeefen när den hände imorse.

— Jag tycker det är bra, säger han till Läget.

Han vill dessutom se en match i ringen mellan Roffe Ruff och PSTQ. Han menar att det skulle finnas en motivation till det och att PSTQ kommer ha något att förlora, skriver han till reportern på Instagram.

Men Konrad har själv bråkat på nätet.

— Det är klart jag har men det finns ingen mening, man kan lika gärna ta det i person, menar han.

Enligt en artikel från SVT Nyheter är det bästa sättet att undvika bråk och trollning på internet att ignorera trollen. Svara helt enkelt inte på elaka meddelanden.

Och nej, det finns tyvärr ingen liknande dryck för den stackars hiphoplegenden. Men kanske en blåbärsmilkshake hade kunnat stoppa suget.

Läget har sökt rapparna för kommentar, Roffe Ruff har avstått att kommentera händelsen och hänvisar till PSTQ i ett tweet till reportern.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget