Glädje och tårar på GLAAD-award - hyllade den avlidne Glee-stjärnan

Den populära musikalserien slutade 2015. Nu har tre skådespelare från originaluppsättningen avlidit.
Den populära musikalserien slutade 2015. Nu har tre skådespelare från originaluppsättningen avlidit.

Säsongen av priscermonier är igång. Årets GLAAD gala skedde digitalt och gick av stapeln i natt. Bland många andra prisades Sam Smith, Elmo och Laverne Cox för deras insats för HBTQI-rörelsen. Den nu avlidna Glee-stjärnan Naya Rivera hyllades även för sin roll som Santana Lopez i serien.

Under torsdagsnatten hölls den trettioandra GLAAD galan. Galan strömmades live från andra sidan Atlanten där årets värd Niecy Nash stod ensam på scen. De nominerade satt, i enlighet med coronased, över länk.

Några av de artister som uppträdde var Rebecca Black och Chica.

Fansen sörjer Glee-stjärnans död vid sjön hon drunknade i.
Fansen sörjer Glee-stjärnans död vid sjön hon drunknade i.

Glee-reunion

Kvällens heta potatis var återföreningen av stjärnorna från musikalserien Glee. Trots det efterlängtade återseendet var det på allt annat än muntra grunder.

Den 8 juli i fjol postade Naya Rivera en bild på sin Instagram med sin son Josey och skrev “just the two of us”. Senare samma dag hittades Glee-stjärnans son sovandes på en båt på Lake Piru i Kalifornien. Ensam. Naya Rivera, som spelade Santana Lopez i serien, förklarades försvunnen och fem dagar senare hittade dykare hennes kropp i vattnet.

Återföreningen på GLAAD awards handlade om att hylla Naya Riveras insats i sin karaktär Santana Lopez. Karaktären var under seriens gyllene år, för 10 år sedan, en av få på TV som var öppet lesbisk. Riveras tidigare kollegor, såsom Heather Morris som spelade Riveras flickvän i serien, satt med tårar i ögonen och log åt gruppens minnen. Ord som “Hon fick oss alltid att skratta, men den riktiga vinsten var att få henne att skratta” blomstrade bland deltagarna.

Sam Smith prisades för sin musik.
Sam Smith prisades för sin musik.

Vinnare

Chans till vinst är stor i GLAAD awards. Det finns möjlighet att prisas i inte mindre än 36 kategorier.

Artisten Katy Perry presenterade vinnaren i kategorin “Enastående musikartist”, som gick till sångaren Sam Smith. Från Sam Smiths hem i London skålade hen med resterande nominerade med en kopp te och sade “Jag hoppas att jag någon gång kan komma till GLAAD awards och dricka ett glas vin”.

Laverne Cox och Sterling K Brown prisades för deras dokumentär Disclosure, som handlar om transpersoners historia i Hollywood.

Även de yngre åldrarna fick en plats på galan. Den 17-åriga dansaren, TikTok-personligheten och skådespelaren Jojo Siwa fanns på plats från sitt hem för att presentera vinnaren av årets barnprogram. Siwa uttryckte sin glädje över att vara en del av HBTQI-rörelsen och hyllade sin flickvän “Jag har den bästa, mest fantastiska och underbara flickvännen i hela världen som gör mig så lycklig och det är det enda viktiga." Priset gick till barnprogrammet The Not-Too-Late Show with Elmo. Den röda dockan uttryckte sin tacksamhet till priset med sin falsettröst.

Niecy Nash lämnade galan med en regnbågsfärgad solfjäder i ena handen och ett regnbågsfärgat munskydd i den andra.

Även Elmo vann pris under årets gala.
Även Elmo vann pris under årets gala.
Ämnen i artikeln
Mer från: Nöje
Mer från Läget