G-Eazy talar ut om bråket i Stockholm

Den amerikanska rapparen G-Eazy blev i fredags dömd till villkorlig dom och böter efter att han slagit en ordningsvakt på en nattklubb i Stockholm. Nu talar han för första gången om händelsen själv "Det var en hemsk natt med mycket otur och några riktigt dåliga beslut”, skriver han på Instagram.

G-Eazy. Foto: Richard Shotwell/TT

G-Eazy vars riktiga namn är Gerald Earl Gillum hamnade i förra veckan i ett stort bråk där han greps efter att slagit en ordningsvakt på nattklubben Solidaritet i Stockholm. Han erkände till flera brott i samband med bråket, bland annat våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och narkotikabrott, gällande innehav av kokain.

Han döms till villkorlig dom på två år, dagsböter på 80 000 kronor, 6500 kronor i skadestånd och 800 kronor till brottsofferjouren.

Nu skriver artisten en offentlig ursäkt på sin Instagram.

– Tacksam och välsignad över att vara fri och trygg. Skamsen och ångerfull bortom ord över händelsen, men framförallt är jag så tacksam för att de släppte mig, sjukaste upplevelsen i mitt liv. Det var en hemsk natt med mycket otur och några riktigt dåliga beslut. Sjukt tacksam över att vara en fri man, och att vara ute och turnera igen.

Slagsmålet skedde i samband med G-Eazys konserten på Annexet, vilket var hans första spelning på hans pågående Europa tour.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget