Fortsatt segertåg – Hammarby i serieledning

Vinstvågen fortsätter för Hammarby. Med 3-1 borta mot Linköping, innebar gårdagens match Hammarbys fjärde raka seger i damallsvenskan. Med 13-2 i målskillnad tycks målen bokstavligen regna in för Hammarby, som nu även återtagit serieledningen i allsvenskan.

Med sju av nio poäng i bagaget för Linköping, och tre raka vinster med totalt 10-1 i målskillnad för Hammarby, har båda lagen haft en strålande start på damallsvenskan 2023.

En vass start

I gårdagens toppmöte med 1 186 åskådare startade LFC starkt. 16 minuter in i första halvlek nickade Cathinka Tandberg in första målet, frispelad av Yuka Momiki.

LFC hade efter det fler målchanser, men Hammarby tycktes få upp farten och låg i ledning med 2-1 innan första halvlekens slut.

Vid Hammarbys första mål, inspelat från kanten av Matilda Vinberg, tappade linköpingsmålvakten Cajsa Andersson in bollen mellan händerna. Det andra målet av Maika Hamano var en superträff i nättaket – en minut innan halvlek.

Vinnarlagets första mål sattes av Matilda Vinberg.
Vinnarlagets första mål sattes av Matilda Vinberg.

LFC utan två av sina stjärnspelare

Två av Linköpings stjärnspelare – Olga Ahtinen och Stina Lennartsson – var skadade, och saknades därför på plan.

– Klart att det är avbräck för oss. Samtidigt måste vi kunna spela matcher utan vem som helst. Det måste vi kunna göra, säger LFC- tränaren Andrée Jeglertz

Stabil defensiv hos Hammarby

I andra halvlek kämpade LFC för kvittering, men med Anna Tamminen i mål lyckades man aldrig komma ikapp Hammarby.

80 minuter in satte istället Hamano Hammarbys tredje mål; en boll som LFC:s målvakt släppte under sig.

I slutet av matchen tycktes Linköpings Lisa Björk vara nära en reducering när hon prickade ribban, men överlag spelade Hammarby stabilt i defensiven.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget