Flora Wiström släpper sin andra ungdomsbok

I maj släpper Flora Wiström sin andra bok. "Hålla andan", likt hennes första verk, är en ungdomsbok men istället för romantisk kärlek skildras relationen mellan systrar.

Foto: Frida Vega

Flora Wiström startade sin karriär online vid 12 års ålder med en blogg. Nu vid 24 års ålder har hon fortfarande sin populära blogg, en podcast, en youtube kanal och en publicerad ungdomsbok. Hon menar att ung vuxen-genren hittade henne, inte tvärtom.

– Ung vuxen-genren är fantastisk, för att den har ett stort spann av läsare. Från personer i yngre tonåren, till vuxna. Böckerna handlar om unga, men är inte nödvändigtvis bara skrivna för unga, säger Wiström.

Hennes första litterära verk, "Stanna" handlar om att inte räcka till och blev en succé bland målgruppen ungdomar. I maj släpper hon sin andra bok "Hålla andan" som handlar om syskonrelationer. "Hålla andan" har även en annan ton än debutromanen. Trots att båda är ungdomsböcker är det helt nya teman som Wiström utforskar.

– Hålla andan är smutsigare, mörkare, säger Wiström.

När Wiström hittade orden för sin första roman pluggande hon redan kreativt skrivande och hade flera års erfarenhet av författande via hennes många år av bloggande. Utöver författarskapet och hennes arbete med sociala medier håller hon även en skrivkurs för ungdomar med kollegan Yrsa Keysendal. Processen att skriva "Hålla andan" var mycket annorlunda från hennes första verk, men det speglar också hennes utveckling som författare.

– Jag var nog på ett sätt friare i Stannaprocessen. Men det har varit både lärorikt och roligt att jobba närmre min förläggare och redaktör. Jag har också haft betydligt mer prestationsångest denna gång. Det är som att jag ska bevisa något nu, avslutar Wiström.

Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget