Filmreleaser du inte får missa i maj

Foto: Foto: Kalil Hamra Källa / TT

Vad vore livet utan att beställa lite popcorn och läsk för att sedan slå sig ner i en skön biostol under några timmar samtidigt som regnet öser ner utanför? Läget uppdaterar dig om tre filmer som kommer ut i biograferna under maj månad och som du absolut måste se.

Pokémon: Detective Pikachu (10 maj) - Världens kändaste och mest älskvärda pokémon får nu en egen huvudroll i den nya filmen "Pokémon: Detective Pikachu". Filmen, som släpptes till biograferna den 8 maj, är regisserad av Steve Letterman. I filmen lever pokémons och människor sida vid sida där Pikachu och människan Tim jobbar tillsammans för att lösa fallet i denna upphaussade deckare. Den kända skådespelaren Ryan Reynolds gör rösten till Pikachu. Kort och gott så är en av årets mest uppsnackade filmer nu här.

Alladin (24 maj) - Disneys försök att återskapa sina mest klassiska inslag har fallit väl ut tidigare. Djungelboken, Dumbo med flera har under det senaste åren fått en "remake" av Disney och gjorts om från tecknad version till spelfilmsformat. Näst på tur är Alladin. Många är vi som följt med i alla de äventyr som Alladin bjudit publiken på genom åren och nu kommer alltså det senaste tillskottet till biograferna runt om i landet. I filmen spelar bland annat Will Smith anden i flaskan och väntas bli en av 2019 års mest spektakulära filmer.

Godzilla: King of Monsters (31 maj) - Det är nog få som har missat att uppföljaren till Godzilla kommer ut inom några veckor. Detta gastkramande drama bjuder nu äntligen biopubliken på en uppföljare när Warner Bros fortsätter sin så kallade MonsterVerse, som hänger ihop med nyproduktionen av King Kong. Gareth Edwards regisserar denna klassiker där Godzilla, det dinosaurieliknande fiktiva monstret, återigen skapar ett hot mot mänsklighetens överlevnad. Just samarbetet kring MonsterVerse lär blir högaktuellt framöver då Godzilla och King Kong inom en snar framtid väntas få en gemensam film, likt Batman vs Superman, som ska släppas till biograferna 2020.

Ett fullspäckat schema att hinna med, men om det är något vi kan vara säkra på så är det att det svenska försommarvädret lär bjuda in till en hel del biovänliga timmar.

Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget