Fick fel kön i populära Netflix-serien

”Tiger king” är en av Netflixs mest streamade serier någonsin. Nu visar det sig att en av deltagarna tilldelats fel namn och kön under hela serien.

Saff Saffery kallas i dokumentären Kelci, vilket inte är hans riktiga namn.
Saff Saffery kallas i dokumentären Kelci, vilket inte är hans riktiga namn.

En av deltagarna i den populära Netflix-serien "Tiger King" är den 33-åriga tigerskötaren Saff Saffery. Han blev 2013 attackerad av en tiger, vilket ledde till att han förlorade handen och delar av underarmen. En vecka efter olyckan återgick han till arbetet, enligt dokumentären.

I Netflix-serien refereras Saff Saffery till som hon, trots att han är en kille.

– Jag har alltid varit ”han” sedan jag kunnat säga det själv, uppger han till Esquire.

I Tiger King benämns Saff Saffery som Kelci, ett namn som han själv inte använt på över 20 år. För Esquire berättar Saff att han påtalat detta för dokumentärfilmaren Robert Moor som ligger bakom den serien.

– Han frågade mig: ”Vad föredrar du, Saff eller Kelci?” Självklart svarade jag Saff eftersom det är vad jag har kallats de senaste 20 åren. Jag var i armén före jag började arbeta i parken och där använder de alltid efternamn. Så Saff är namnet jag föredrog. Och jag har alltid varit ”han” sedan jag kunnat säga det själv, säger Saff Saffery till Esquire.

Saff Saffery säger dock att den felaktiga könsbenämningen inte stört honom särskilt mycket.

– Jag bryr mig inte om de kallar mig ”hon”, jag bryr mig inte om de kallar mig ”han”. Dagligen blir jag kallad sjutton olika saker, jag har aldrig tagit åt mig av det, uppger han till Esquire.

Ämnen i artikeln
Mer från: Nöje
Mer från Läget