Färgsprakande Thérèse Hellström: "Det jag själv bär säger mycket om mig som person"

Våren är här och så är också nya trender, ljusa färger och pasteller.  Läget har tagit sig ett snack med bloggaren och kända modemagasinets stilguru Thérèse Hellström. Med en Instagram som kan liknas vid den färggladaste av paletter, en egen tips-sida i svenska ELLE och en vardag i modestaden Paris är hon en av dem som har koll. Mode i vår, standarden i franska huvudstaden och hur man skapar en egen stil - Thérèse svarar!

Thérèse Hellström, förespråkare av konceptet colourblocking: Att blanda färger - ju mer, desto bättre!
Thérèse Hellström, förespråkare av konceptet colourblocking: Att blanda färger - ju mer, desto bättre!

Hej Tess, berätta! Vart kommer ditt sprakande modeintresse från? 
– Jag har sedan jag var liten alltid älskat att bläddra i modetidningar, när jag var 6 år brukade jag göra collage med urklippta modebilder som jag sedan levde mig in istället för att leka med dockor... Det har alltid varit en känsla kring att få drömma om mode. Samtidigt har jag alltid tyckt att mode är ett sätt att uttrycka sin personlighet på och i sin tur började jag tidigt att experimentera med det vilket ledde mig in i studier och jobb inom industrin… och här sitter jag än idag!

Thérèses signum på sociala medier, på Instagram och bloggen, har kommit att bli färg. Ju mer färg, desto fler likes. Följarna känner henne som en färgpalett - oftast helt utan gränser. Det har blivit hennes signum, hennes eget sätt att sticka ut och skapa något unikt.

Vad är mode för dig?
– Mode är ett sätt att uttrycka sig på och hur andra uppfattar dig vid första syn. Jag brukar säga att man bara har en chans att göra ett första intryck och mode är för mig ett sätt att göra det på. Det jag själv bär säger mycket om mig som person.

En knallrosa blus och en rosett XL, det är helt enkelt så Thérèse jobbar!
En knallrosa blus och en rosett XL, det är helt enkelt så Thérèse jobbar!

Ett liv i Paris, given gäst på Fashion Week och det ultimata utbudet till blogg och Instagram. Thérèse har arbetat med mode sedan hon var 13 år och har sedan dess gjort en häpnadsväckande resa - butiksjobb och obetalda praktikplatser har idag resulterat i en blogg via svenska ELLE, som hon också skriver en modesida för. Samtidigt arbetar hon heltid med dansa klädmärket Custommade, allt från basen i franska modestaden.

Du bor ju i modestaden no.1, Paris. Upplever du någon skillnad emot Sverige i hur folk klär sig?

– Stor skillnad! I Paris är man välklädd, vart man än går. Häromdagen var jag på väg till matbutiken och såg en kvinna framför mig med ett barn i vardera hand, handlingskassen i högsta hugg och håret i en ruffsig knut - men ändå hade hon en Louis Vuitton väska hängandes över axeln. Det säger mycket om vad en “enkel standard” i Paris är…

Vilka är dina ledord när det kommer till mode i vår?
– I vår är det färgen beige, skor med spännande klack och clutchen som gäller! Gärna allt i ett.

Några big no-no’s?
– Alltid svårt att säga, nästa säsong kanske man själv har det i garderoben, men jag är inte så förtjust i denna “mjukisbyxe-trend” som alla influencers på Instagram helt plötsligt vill bära vid alla typer av tillfällen…

Trender kommer och går och tricket är att lyckas kombinera dem med sin egen stil, att hitta sin grej. Man måste våga tänka "outside the box":

Dina bästa tips för att skapa sig en egen stil?
– Att inte kolla för mycket på vad alla andra bär - självklart kan man bli inspirerad av andra men jag tror att man lätt tappar sin egen stil då. Gå istället in i garderoben och fokusera på det du själv gillar!

Slutligen - dina tankar kring secondhand! Har du några unika tips?
– Jag tycker secondhand/vintage är lika roligt som det är viktigt för vår framtida hållbarhet. Att handla vintage är inte så lätt som man tror, men mitt tips blir nog ändå att fokusera på tidlösa klassiker som du alltid drömt om. Självklart är det en speciell känsla att köpa en helt ny Chanel, men att köpa en vintage är långsiktigt (och för plånboken!) en bättre investering…

Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget