Ex-agent bakom utställning om Banksy

Om du vill se konst från den hemliga Banksy ska du ta chansen nu. En samling av hans verk ställs nu ut i Göteborg av hans ex-medarbetare Steve Lazarides.

Steve Lazarides första arbetsuppgift hos Bansky var att dokumentera hans arbete och det är en del av det arbete som han nu ställer ut.

I utställningen, som visas på Galleri Fredstan, finns några originalmålningar men också pressreleaser, skisser, affischer och screentryck. Den äldsta gjordes för 20 år sedan.

- Screentrycken kommer från tidernas begynnelse när vi försökte göra billig konst för folket, på den tiden kostade ett osignerat screentryck mellan 35 och 40 pund och ett signerat 150 pund. Ursprungsidén var att göra konst som alla hade råd med, vilket bara några år senare blev ett spektakulärt misslyckande, säger Lazarides.

Foto: Foto: TT

Banksy och Steve Lazarides bröt med varandra för tio år sedan, efter att ha jobbat tillsammans i elva år. I dagsläget har de ingen kontakt och utställning i Göteborg är en av de många arrangemangen som Banksy inte godkänt och tar avstånd från på sin hemsida. Det är inget som bekymrar Steve Lazarides.

- Banksy gjordes av folket och folket förtjänar att se utställningen. Det finns inga Banksyverk på museum, det finns ingen plats man kan åka till för att se hans arbeten och knappt någon vanlig människa har i dag råd att köpa hans konst, och jag tycker att folk ska få se den.

Foto: Foto: Jonas Ekströmer/TT
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget